Zo haal je de sleur uit je relatie

Sluipt de sleur in jullie relatie? Laat je lover opnieuw verliefd op je worden met deze tips. 

  • Start met een gezamenlijke hobby: voorkom dat jullie uit elkaar groeien door meer samen te doen. Dit kan het gemakkelijkst door een gezamenlijke hobby te hebben. Ga samen op tango, klimmen of poolen. ‘Als je een gezamenlijke hobby hebt, kun je meer met elkaar lachen en groei je snel weer naar elkaar toe. Het versterkt jullie connectie’, aldus psychiater Carole Lieberman, schrijfster van het boek ‘Bad Girls: Why Men Love Them & How Good Girls Can Learn Their Secrets’.
  • Maak zin voor seks: ja, je moet morgen vroeg op. En okay, je hoofd loopt over van alles wat je nog moet doen. Maar probeer dit van je af te zetten en bewust ruimte te maken voor seks. Lieberman: ‘Als je “nee” zegt tegen seks –of een flanellen pyjama in plaats van de sexy setjes die je vroeger droeg- geeft dit je vriend het gevoel dat hij geen lekker ding meer is. Dat kan hem deprimeren en hem afleiden van jou.’ Het lastige is: mannen vrijen om te kunnen ontspannen, terwijl vrouwen eerst ontspannen moeten zijn om zin in seks te hebben. Maar het is ook mogelijk om zin te máken. Door je over te geven aan zijn liefkozingen, en je te concentreren op jullie, in plaats van alle zorgen in je hoofd. En erna zul je merken dat je wellicht eerder zin hebt voor een hete sessie tussen de lakens.
  • Geef hem complimenten: steek je liefje een paar flinke veren in de aars, en je zult merken dat zijn zelfvertrouwen zichtbaar groeit, wat hem onweerstaanbaar maakt. ‘Het is makkelijk om te blijven hangen in het vervloeken van zijn irritante eigenschappen, en de aantrekkelijke kanten van je geliefde niet meer te zien. Als je je focust op zijn pluspunten, weet je weer waarom je op hem gevallen bent’, legt Lieberman uit.
  • Ga eruit: hoe verleidelijk het ook is om saampjes op de bank te hangen, pep jezelf alsnog op om eruit te gaan. In een andere omgeving bekijk je elkaar met andere ogen. Trap samen lol tijdens een potje bowlen of midget golf of zak door in de kroeg. Ook een goeie: ga een keer mee naar zijn vrienden. In het bijzijn van zijn maatjes kan hij extra zijn best voor je doen, wat hem woest aantrekkelijk maakt.
  • Schep over hem op bij je vriendinnen: soms ben je zo gewend om alleen jullie problemen te delen met vriendinnen, dat je bijna vergeet om ook de leuke dingen van jullie relatie te vertellen. Denk terug aan vertederende momenten met je vriend, en laat je vriendin meezwijmelen. Daardoor weet je meteen weer waarom je op deze fantastische vent bent gevallen.
  • Zorg dat hij zich dé man voelt: of het nou om het aansteken van de barbecue gaat of het fiksen van een kapotte lamp, vraag je vriend hoe hij dit zou doen. Het is voor mannen van groot belang om te voelen dat ze gewaardeerd worden, en onmisbaar zijn. Dus laat hem ook eens de leiding nemen tijdens een weekendje weg of op vakantie. Zijn zelfvertrouwen groeit, en dat maakt hem gruwelijk aantrekkelijk.
  • Versier hem opnieuw: pak zijn hand (of kont!) in het openbaar, fluister iets pikants in zijn oor als jullie uit eten zijn, en vergeet niet elke dag een keer te tongzoenen. Flirten met je vriend kan voor een welkome hittegolf in de relatie zorgen.
  • Breek je eigen regels: ja, je wilt per se om half elf in bed liggen omdat je acht uur slaap nodig hebt, en doordeweeks drink je niet omdat je dan een brakke tak op het werk bent, en als hij zijn voeten op de bank legt word je giftig… Maar probeer die zelf opgelegde regels nu eens een keer los te laten, en te kijken wat er dan gebeurt als jullie op maandagavond in een impulsieve bui die fles wijn leegdrinken, of tot half twee ’s nachts die film kijken. Stap uit het patroon en je zult merken dat er opeens heel bijzondere dingen tussen jullie gebeuren.

Bronnen: Psychologe Stephanie Knarr,  en psychiater Carole Lieberman, schrijfster van het boek ‘Bad Girls: Why Men Love Them & How Good Girls Can Learn Their Secrets’.
Foto: 123RF