Zo herken je je soulmate

Check of je lover de kenmerken van een soulmate heeft.

  • ‘Ik krijg een heel apart gevoel vanbinnen’:  je hoort het dolverliefde vrouwen vaak genoeg zeggen: ‘Zodra ik hem zag voelde ik: dit is ‘m.’ Laten we eerlijk zijn: niet iedereen heeft dit ‘gotcha’gevoel bij zijn partner gehad. Dat is niet erg. Maar als het gebeurt, kan het een teken zijn dat je je soulbuddy hebt gevonden.
  • ‘Ken ik jou ergens van?’: jullie kunnen eindeloos met elkaar praten en je voelt je direct bij hem op je gemak. Sterker nog: het lijkt zelfs alsof je hem al jaren kent. Alsof het zo heeft moeten zijn, en je niet anders gewend bent.
  • ‘Liefje, laat nog eens een scheetje?’: je bent totaal verliefd op elkaar. Niet alleen op de mooie, maar ook de mindere kanten. Zo kun je smelten van zijn grumpy face als hij last heeft van zijn ochtendhumeur, en vindt hij je de liefste als je er als een nerd uitziet met je bril en je fleece trui. Ja, zelfs die zweetsokken slinger je met liefde in de wasmand en zijn windjes accepteer je met een glimlach. Wat een doerak is het toch ook.
  • ‘Hij begrijpt me zonder woorden’: je hoeft elkaar alleen maar aan te kijken om te weten hoe de ander zich voelt. Daarnaast liggen jullie zo op één lijn, dat jullie elkaars zinnen afmaken en er weinig discussies zijn. En hoe zit het toch met die telepathische telefoontjes? Wanneer je aan hem denkt, belt hij je op, en vice versa. Geen magie, gewoon je soulmate.
  • ‘Erg intens’: een soulmate relatie kan intenser zijn dan normale relaties, zowel in positieve als negatieve zin. Het allerbelangrijkste is dat je je in moeilijke tijden blijft focussen op het oplossen van het probleem en door de ellende heen kunnen prikken.

Bron: psychologe C. Harra Beeld: 123RF