Zo kom je over je ex heen

Elke donderdag behandelt VIVA een veelbesproken topic op het VIVA-forum. Deze week: de ex. ‘Ik mis hem, ondanks alles wat die lul geflikt heeft.`

Je checkt twintig keer per dag of hij online is op WhatsApp, ruikt stiekem nog aan z’n oude shirt en hebt ‘jullie nummer’ nog bovenaan je Playlist staan. Wake up! Zo kom je over je ex heen:

Verbreek het contact

We weten dat het ontzettend veilig voelt om hem te blijven spreken, maar dit werkt natuurlijk averechts. Zolang hij nog in je hoofd zit, kun je je nooit op een leven zonder hem focussen. Dus hoe moeilijk het ook is, verbreek het contact helemaal. Lukt het niet? Spreek desnoods af dat jullie elkaar een maand lang niet mogen bellen.

Delete

Check je nog constant zijn Facebook, Twitter en status op WhatsApp? Tijd om eens vrienden te worden met de Delete-knop! Je schiet er niets mee op om continu te controleren waar en met wie hij is. Sterker nog: je maakt jezelf alleen maar gek. Of wilde je soms beweren dat je je beter voelt, nadat je hebt gezien hoe leuk hij het afgelopen weekend had in de kroeg?

Geniet

Geniet van de dingen waar je ineens weer tijd voor hebt sinds je vrijgezel bent. Bel die vriendin die je al maanden niet hebt gesproken, pak het hardlopen weer op of ga eens op bezoek bij je oma.

Slechte eigenschappen

Het klinkt misschien kinderachtig, maar maak eens een lijstje met de dingen die je niet leuk aan hem vond. Had hij lelijke tanden, wilde hij nooit mee naar je familie of stond voetbal altijd op de eerste plaats? Hoe meer je beseft dat hij niets voor jou was, hoe makkelijker je kan accepteren dat het uit is.

Stel jezelf open

Waarschijnlijk heb je er nog helemaal geen zin in, maar kijk op straat eens naar de mannen om je heen. Je hoeft je heus niet meteen volledig op iemand anders te storten, maar een beetje flirten hier en daar doet wonderen.

Afleiding

De kans is groot dat je hem het meest mist wanneer je alleen bent. Ga daarom zoveel mogelijk de deur uit om te voorkomen dat je je eenzaam voelt. Als je vriendinnen een keer geen tijd hebben, hoeft dat heus niet te betekenen dat je alleen bent. Breng een bezoekje aan de sportschool of ga desnoods naar de supermarkt. Onder de mensen zijn helpt echt!

Huil

Als het moet dan moet het, dus houd je tranen vooral niet tegen. Af en toe een goed potje janken kan juist enorm opluchten! En of dit nou alleen, bij je moeder of midden op straat is, maakt geen reet uit.

Focus je op de toekomst

Bedenk je dat je je over een paar maanden (misschien wel weken) weer helemaal top voelt en leef naar dat punt toe. Het helpt om je te bedenken dat je je dieptepunt al bereikt hebt.

Wees realistisch

Bedenk je dat iedereen weleens flink liefdesverdriet heeft en dat dat uiteindelijk altijd weer goed komt. Als al die andere het kunnen, waarom jij dan niet? En hoe kut het ook is, je moet toegeven: er zijn nóg ergere dingen in het leven.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.