Zo maak je het weer spannend in de slaapkamer

Is het sleurmonster je slaapkamer binnen geslopen? Wanhoop niet: zo wakker je het vlammetje weer aan.

Word een zoendominatrix

Zoenen: het is zo belangrijk. Het is de eerste vlag die je plant in een relatie, of het nou tegen de muur van de kroeg, in een tochtig portiek of voor de deur van een duur restaurant gebeurt. Daarom is het ook zaak dat er gezoend blijft worden. Geef vooral zelf het goede voorbeeld. Beweeg je tong bijvoorbeeld zachtjes heen en weer tussen zijn lippen of tegen zijn tandvlees, en neem daarna zijn tong in je mond en zuig erop zoals je het down under zou doen. Vergeet ook zijn oren niet, die zijn erg gevoelig. En imiteer eens een wulpse kasteelvrouwe op de omslag van een bouquetreeks: gooi je hoofd naar achteren, ga met je handen door zijn haar, en bied hem gewillig je nek aan. Mocht je man als wilde reactie daarop onverhoopt alsnog de gevreesde propellortong van stal halen, dan heb je als zoendominatrix nog een laatste redmiddel. Kijk hem aan, pak zijn gezicht in je handen en zoen hem zoals je zelf graag gezoend wilt worden. Stop dan, en zeg liefdevol: ‘Kus me zo eens, ik vind het zo lekker als je dat doet.’ Beloon hem na deze frisse, spannende zoensessie rijkelijk met het beste pijp- en rijdwerk dat je in huis hebt. Succes verzekerd.

Rek tijd en maak hem gek

Wie wat bewaart, die heeft wat, aldus een Oudhollandse wijsheid. En iedere vrouw die haar orgasme wel eens tot in den treure uitgesteld heeft, weet dat wachten rijkelijk kan worden beloond. En dat is niet anders voor een man: hoe langer je zijn genot uitstelt, hoe groter en prettiger de ontlading. Dus wil je dat een man voor je rent en aan je denkt, dan zul je tijd moeten rekken. Verleid je man bijvoorbeeld eens ’s ochtends bij het opstaan. Zoen hem, streel hem, kijk hem aan en vrij rustig met hem. Maar maak het vervolgens niet af. Dan zal hij daar de hele dag op z’n werk nog mee bezig zijn, zeker als je tussendoor ook nog een geil appje stuurt. Zo heb je allebei wat om naar uit te kijken als jullie thuiskomen, en hij zal dan ook zeker bereid zijn om meer zijn best voor jou te doen.

Herleef je beste beurt

Pak de dia’s uit de wittebroodsmaanden er nog eens bij. Wat was nou de mooiste, lekkerste seks die je ooit hebt gehad? Was het onder die sterrenhemel in Frankrijk? Op de centrifugerende wasmachine? Onder de kersttafel met jus in je haar? Het maakt niet uit, zegt dr. Jamie Long, psycholoog en schrijver van het boek Finding cloud 9. Als je die perfecte beurt maar opnieuw beleeft. ‘Dat geeft een ongekende sensatie en nieuwe impuls aan een ingedut seksleven.’ Dus beleg een vergadering, en kom overeen aan welke keer jullie de heetste herinneringen hebben. En doe het gewoon weer een keer over. ‘Al moet je er een ticket voor kopen, het is het waard. Zeker omdat je er samen naartoe leeft, en zo al de passie en spanning uit die periode opnieuw beleeft,’ aldus dr. Jamie Long.

Dit artikel is afkomstig uit VIVA 36-2017. Abonnee worden of een losse editie van VIVA bestellen? Klik hieronder:

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «

Tekst:  Fleur Meijer | Beeld: IStock