Zo overleef je je (eerste) vakantie samen!

geroosterde venkel

Met deze tips overleef je de vakantie op romantisch gebied vast en zeker.

Tip 1: Voorpret
De vakantiepret begint thuis. Dus kruip vooral samen achter de computer om een bestemming te zoeken, ga samen bij het reisbureau langs en help elkaars koffer pakken. Dan zitten jullie helemaal op hetzelfde vakantie-level!

Tip 2: Het navigatiesysteem
Koop een navigatiesysteem voor in de auto. Dit bespaart jullie veel ergernissen. Vrouwen kunnen immers geen kaart lezen, zijn te laat met reageren en de man wil het liefst de route zelf uitstippelen. Tenminste, dit is hoe het er gemiddeld aan toe gaat. Met een navigatiesysteem komen jullie allebei tot rust in de auto. Heerlijk!

Tip 3: Zorg voor voldoende proviand aan boord
Neem voldoende eten en drinken mee. Want als je bloedspiegel daalt, dan kun je aardig chagrijnig worden. De gevulde maag is een must onderweg!

Tip 4: Spreek de vakantie indeling af
Wat zijn je vakantiedoelen? Wil je een actieve vakantie of juist een luie? Bespreek dit van tevoren, want als jullie gedachten hier anders over zijn, dan kan dit voor troubles zorgen. De een wil de hele dag fietsen en de ander wil relaxen op het strand. Is dit bij jullie het geval? Doe dan de ene dag iets actiefs en de volgende dag iets rustigs. Zo blijft iedereen tevreden.

Tip 5: De pot
Het is ook handig om te weten hoeveel geld jullie uit willen geven en waaraan. Maken jullie een gezamenlijke pot of houdt ieder zijn eigen geld bij zich?

Tip 6: Tijd voor elkaar
Die kerkjes zijn prachtig, die architectuur is schitterend en die zee is blauw. Maar geniet vooral van elkaar!

Tip 7: Drank
Borrelen doe je samen en niet alleen. Er is echt geen lol aan als je partner dronken is en jij nuchter. Houd een beetje rekening met elkaar.

Tip 8: Verdeel de taken
De een doet het woord, de ander zet de tent op. De een entertaint de kids, de ander let op de weg. Kortom: probeer de taken te verdelen.