Zo simpel was verliefd worden nog nooit

Robert Epstein, psycholoog en schrijver, geeft in zijn ‘liefdesprogramma’ tips over hoe je diepere verliefdheid kunt creëeren. Zijn oefeningen zijn zowel voor stellen die totaal op elkaar zijn uitgekeken als potentiële geliefden die de lovebug nog niet voelen. Zo makkelijk ben je nog nooit verliefd geworden!

  1. Synchroniseer je ademhaling. Houd elkaar zo stevig vast dat je elkaars ademhaling voelt, en probeer die gelijk te maken.
  2. Staar elkaar twee minuten in de ogen. En vertel elkaar daarna wat je voelde.
  3. Synchroniseer je bewegingen. Oké, een tandem is wel heel suf, maar doe iets waarbij je dezelfde bewegingen moet maken, zoals roeien of dansen.
  4. Wissel een geheim uit. Schrijf je geheim eerst apart van elkaar op en daarna eerlijk oversteken.
  5. Voel zijn aanwezigheid. Breng jullie handpalmen naar elkaar, maar houd ze op een centimeter afstand. Na een tijdje voel je de warmte van zijn hand, en kun je een soort kippenvel ervaren.
  6. Oefen empathie. Bedenk een gedachte die je wilt overbrengen en doe dat zonder woorden. Hij moet je lichaamstaal ontcijferen. Draai vervolgens de rollen om.
  7. Val achterover. En daarbij laat je je natuurlijk door hem opvangen.

Meer tips om het verliefde gevoel (terug) te krijgen vind je in VIVA 11. Het blad ligt nu in de winkel of bestel ‘m hier!

Lees ook: VIVA’s straatvraag: kun je door 36 vragen verliefd worden?

Beeld:  iStock