Zo word jij op Tinder vaker naar rechts geswiped

Elke donderdag behandelt VIVA een veelbesproken topic op het VIVA-forum. Deze week: foto’s op datingsites.

Te arrogant, onduidelijk, niet spontaan of te overbelicht. Op de vleeskeuringsapp die Tinder heet hoeft er maar één ding mis te zijn en je krijgt een swipe naar links. Met deze tips vergroot jij je spelkansen.

 1. Lach. Dat hoeft echt niet een brede grijns van oor tot oor te zijn, maar zorg dat je gezicht niet op standje onweer staat. Niemand zit te wachten op een chagrijnige dame, toch?
 2. Kies een recente foto. Oké, misschien had je vijf jaar geleden een paar rimpels minder. Maar ouder worden is niets om je voor te schamen!
 3. Ga voor echt. Een filtertje kan geen kwaad, maar ga niet los met Photoshop. Je wilt toch niet dat hij zich straks in real life doodschrikt wanneer jullie afspreken?
 4. Kies een foto van jou alleen. Niet erg praktisch als hij moet gokken welk van de vrouwen in de groep jij bent.
 5. Zorg dat je goed zichtbaar bent. Ga niet voor een vakantiefoto waar je op een berg in de verte staat. Het gaat hem om jou, niet om het fabuleuze landschap waar je bent. Je zonnebril afzetten wil ook nog weleens werken. En wat dacht je van de belichting?

Dit willen de dames van het forum in ieder geval niét zien:

 • Photoshoppen, echt niet aan beginnen! Dan kan je alleen maar tegenvallen in het echt.
 • Ik heb op diverse datingsites foto’s gezien waar ik met grote verbazing heb zitten kijken hoe iemand in vredesnaam zo’n foto kan uitkiezen om zichzelf te presenteren. Extreem close-up, foto’s met grote vissen of andere jachttrofeeën, (trouw)foto’s waar de ex slordig is afgeknipt, foto’s met de kinderen, foto’s met stapels vies wasgoed of andere rommel, half aangeschoten zuipfoto’s in joggingbroek, chagrijnige gezichten, groepsfoto’s waarbij je mag raden om wie het gaat, foto’s in spannende situaties waar het ongemak van de gefotografeerde afspat, te sexy foto’s die helemaal niet sexy zijn, noem maar op.
  • Een man die met ontbloot bovenlijf tegen zijn verlaagde BMW aanhangt = NIET mijn type
   Een man die zichtbaar dronken staat te hossen in een grote feesttent = NIET mijn type
   Een man die een selfie maakt in de badkamer met alleen een spijkerbroek aan = NIET mijn type
   Een man die een dooie vis vast houdt = NIET mijn typeDe blote bast-foto’s in de badkamerspiegel. Dat snap ik echt niet.
  • De blote bast-foto’s in de badkamerspiegel. Dat snap ik echt niet.
  • Ik wil gewoon een man met een ‘normaal’ uiterlijk. Geen gephotoshopte Arie Boomsma, geen snor/baard (ook niet van 3 dagen), en een slank tot normaal postuur.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.