Wat zoenen over jullie relatie zegt

zoenen

Hoe vaker je met je partner zoent, des te beter de relatie is.

Dit blijkt uit recent onderzoek. Volgens de wetenschappers is het aantal zoenen dat je je partner dagelijks geeft, een graadmeter voor hoe goed de relatie is.

Het is niet de eerste keer dat onderzoekers aantonen hoe belangrijk zoenen is. Zo herinneren de meeste mensen zich hun eerste kus levendiger dan de eerste vrijpartij. En als je belabberd in zoenen bent, wordt dit direct afgestraft: 59% van de mannen en 66% van de vrouwen begint geen relatie met een slechte kusser.

Wist je trouwens dat vrouwen via het zoenen onbewust de beste vader voor hun kinderen uitkiezen? Een vrouw krijgt de sterkste kinderen als ze zich voortplant met een man wiens genen totaal anders zijn dan die van haar. Op die manier wordt het beste immuunsysteem voor je kroost gebouwd. Als je met een man zoent die lekker ruikt en je opwindt, betekent dit dat zijn genen het tegenovergestelde van de jouwe zijn. Bingo. Dit is een blijvertje. Zoenen is dus een goede manier voor vrouwen om met de tong af te tasten of de ander wel een geschikte partner is.

Wil je dat een man week wordt van je french kiss? Bij een onderzoek werd mannen gevraagd wat vrouwen nog kunnen verbeteren aan hun zoenkwaliteiten. Zij gaven aan dat vrouwen best wat natter mogen tongzoenen, waarbij hun tong wat actiever meedoet. Ook vinden ze het leuk als je vaker het initiatief tot het huigtikken neemt. Oftewel: alle remmen los!

Bronnen: The science of kissing, The art of kissing.
Beeld: 123RF