Zoveel minuten duurt het ideale potje sex

lekkerste momenten sex

De een houdt van urenlange vrijpartijen, terwijl een ander niets opwindender vindt dan een snel maar stomend vluggertje. Hoe lang duurt de ideale sexsessie volgens jou? Het Britse sexspeeltjesmerk Lovehoney deed er onderzoek naar.

De perfecte vrijpartij duurt dertig minuten, zo blijkt uit het onderzoek waaraan 4.400 mensen meededen. Veel koppels halen dit echter niet. Een ‘standaard potje sex’ duurt voor de meeste koppels 19 minuten. Daarvan wordt tien minuten besteed aan voorspel en negen minuten aan de daad. 23 procent van de keren blijft het – vaak door gebrek aan tijd – bij een ‘quickie‘.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 52 procent van de mensen tevreden is over de duur van zijn of haar sessies tussen de lakens. 23 procent van de mannen vindt dat de sex thuis te snel voorbij gaat, tegenover 15 procent van de vrouwen.

Bron The Sun | Beeld Sanoma Beeldbank
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.