Zwanger en sex: waar laat je die buik?

zwanger en sex

Een potje sexen met 35 weken? Je moet er misschien niet aan denken, maar je lichaam wel: de meeste vrouwen zijn door hormonen extra opgewonden tijdens de zwangerschap. Hoe je het handig aanpakt? De ervaringsdeskundigen van LotteLust vertellen het je.

De grootste zorg van stellen – of eigenlijk voornamelijk mannen – is dat ze de ongeboren baby ‘in zijn/haar oog prikken’. Klinkt logisch, maar het is niet zo: de baby heeft nergens last van. Helemaal losgaan is daarentegen ook weer niet verstandig, want zeker met een flinke buik is rustig sexen prettiger. Welke standjes dan een optie zijn? Hier alvast wat inspiratie:

Lepeltje-lepeltje

Dit is een heel comfortabel standje. Het spreekt voor zich: de vrouw ligt op haar zij en de man ligt achter haar, allebei met het hoofd dezelfde richting uit. De baarmoeder drukt niet op de blaas van de vrouw en ze zal niet vermoeid raken. 

Bevallige brug

De vrouw ligt op haar rug met haar benen over de man heen, die op zijn zij haaks tegen haar aan ligt. Hierdoor botsen zijn heupen niet op de buik, maar is er toch ruimte voor (semi-)diepe penetratie. Ook fijn: jullie hebben de handen vrij. Voor extra ondersteuning kun je een kussentje onder de rug leggen.

Stoelendans

De man gaat op een comfortabele stoel of kruk zitten zonder leuningen. De vrouw gaat op zijn schoot zitten en beweegt haar heupen op en neer of naar voren en achteren. Hierbij is het prettig dat zij zelf de diepte en het tempo kan bepalen.

Op je rug

Laat je vent op zijn rug liggen en ga zelf ook op je rug op hem liggen. Niet te plat, maar juist een beetje leunend op zijn lijf. Plaats je handen naast hem voor meer ondersteuning. In deze positie staat er niet veel druk op je buik en zijn zíjn handen vrij om je borsten en clitoris te stimuleren.

Meer weten? Lees alles over standjes op LotteLust.nl.

Beeld: iStock
LotteLust is een online magazine waar onderwerpen als standjes, pijpen en porno aan de orde van de dag zijn. Alles wordt besproken op een classy, herkenbare manier, maar wel met een dikke kinky knipoog of course. Want: sex is leuk! En dat is waar LotteLust voor staat.