Zweeds stadje woedend over groot seksfeest

geroosterde venkel

In Zweden wordt een groot seksfeest gehouden. Bewoners zijn boos. “Dit soort dingen horen hier niet. Ik vind het ongepast.”  

Het Eyes Wide Shut-feest, vernoemd naar de film van Stanley Kubrick waarin Tom Cruise en Nicole Kidman een gemaskerde orgie bezoeken, is gepland op 19 oktober in het stadje Norrköping. Er zijn 425 kaarten voor verkocht. “Dit soort dingen hoort hier niet, mensen die seks met elkaar bedrijven en partners ruilen”, zei Louise Carlén, die in de buurt van de zaal woont, tegen omroep SVT. “Ik vind het te dicht bij kleine kinderen en gezinnen.”

Veel verdriet
In de plaatselijke krant Norrköpings Tidningar waarschuwt een deskundige voor de gevaren van partnerruil, naar aanleiding van de vele aanmeldingen voor het feest. “Vaak gaan partners mee om de lieve vrede te bewaren”, zegt relatietherapeut Katerina Janouch. “Maar ze kunnen zich onprettig voelen over wat er allemaal gebeurt. Achter de schermen is er veel verdriet.”

De eigenaar van de zaal, Robin Karlsson, ziet het probleem niet. “Als iemand mij belt en zegt: ‘Hallo, ik wil 300 kaartjes kopen’, dan ga ik ze niet vragen met wie ze van plan zijn naar bed te gaan. Dat mag ik niet en wil ik niet.”

Bron: BuzzO