Zwijmelen met kerst

geroosterde venkel

Heb je nog geen plannen voor kerst en geen lief om gezellige avonden mee door te brengen? Kruip dan lekker op de bank (met vriendinnen) en geniet van alle leuke liefdesfilms en -programma’s op tv! De grappigste, mooiste en meest romantische tv-tips volgens Vrouwonline:

1. Kerstavond

Films
While you were sleeping, 20.30 Net 5
Lucy redt het leven van Peter. Hij wordt overvallen op het station waar Lucy werkt. Peter raakt in coma en als Lucy hem in het ziekenhuis opzoekt, denkt Peters familie dat zij zijn verloofde is.

Single Santa seeks Mrs. Claus, 20.30 RTL 5
Beth is een alleenstaande vrouw die leeft voor haar werk en zoontje. Dan ontmoet ze Nick. De twee worden verliefd, maar Nick blijkt de zoon van de Kerstman te zijn…

A very merry daughter of the bride, 22.45 Net 5
Wat doe je als jij weddingplanner bent en je moeder met kerst wil trouwen met de man die ze nog maar net kent?

Programma
All you need is love kerstspecial, 20.30 RTL 4
Ook dit jaar brengt Robbert ten Brink geliefden van over de hele wereld bij elkaar, in de studio, in het buitenland en met behulp van de liefdesbus. Zakdoekjes bij de hand houden!

2. Eerste Kerstdag

Films
Sissi, 16.20 Ned. 1
Oud en fout, maar zo leuk: Sissi! De aanstaande Keizer van het Oostenrijk van de 19e eeuw heeft zijn liefde nog niet gevonden, maar hij heeft een passende bruid nodig. Als er een bruid voor hem wordt gevonden, wordt hij verliefd op een ander. Het vervolg is Tweede Kerstdag te zien op Ned. 1 om 16.10 uur.

The most wonderful time of the year, 18.45 Net 5
Alleenstaande moeder en workaholic Jennifer wil bewijzen dat ze een lekker kerstdiner kan maken, terwijl ze helemaal niet kan koken. Heel toevallig heeft haar oom in het vliegtuig een knappe chefkok ontmoet, die hij mee naar Jennifers huis neemt.

Alles is liefde, 21.05 Ned. 1
Eigenlijk meer een Sinterklaas- dan een kerstfilm, maar daarom niet minder leuk. Alles is liefde doet denken aan Love actually, maar dan met Nederlandse sterrencast. Carice van Houten droomt van een prins op het witte paard, Wendy van Dijk worstelt met haar scheiding en de relatie van Paul de Leeuw en Daan Schuurmans staat op springen.

Programma
Hello goodbye, 20.15 Ned. 1
Een speciale kerstuitzending van het programma waarin Joris Linssen op zoek gaat naar de mooiste verhalen in de aankomsthal van Schiphol. Met nog specialere verhalen dan normaal.

3. Tweede Kerstdag

Films
Sissi, die junge Kaiserin (deel 2) 16.10 Ned. 1
Het vervolg op Sissi. Het leven op het Weense hof gaat niet altijd over rozen. Sissi bevalt van dochtertje Sophie, maar haar schoonmoeder bemoeit zich naar Sissi’s mening te veel met de opvoeding. Sissi vertrekt halsoverkop naar haar ouders.

Because I said so, 20.20 Net 5
Wat als je moeder op zoek gaat naar de geschikte echtgenoot? Niet voor haarzelf maar voor jou, om te voorkomen dat je dezelfde fouten maakt die zij maakte toen ze jong was? Dat kan niet goed gaan…

Programma
Gilmore Girls, 16.05 Net 5
Als je kerst helemaal zat bent en gewoon even lekker een uurtje op de bank wil hangen, kijk je Gilmore Girls. Geen kerst, maar even genieten van het liefdesleven van en de hechte band tussen moeder Lorelai en dochter Rory.