7 (pijnlijke) valkuilen bij anale sex

anale seks

Anale sex is iets wat bijna iedereen voor elkaar kan krijgen. Mits je niet in deze valkuilen stapt.

  1. Te vroeg – Je vriend heeft het je al een paar keer duidelijk gemaakt: hij wil je zó graag een keer anaal nemen. Leuk en aardig, maar je moet hier ook psychisch echt klaar voor zijn. Dat wil zeggen: je moet je compleet op je gemak voelen bij je partner, want het is misschien wel een van de intiemste dingen die je tussen de lakens kunt doen. Laat je er dus niet ‘inpraten’ door je schatje, maar doe het pas wanneer je er echt klaar voor bent. Ben je dat namelijk niet, dan kun je je niet helemaal ontspannen, waardoor het een pijnlijke boel wordt. En dat maakt je nog minder happig op een volgende keer…
  2. Te snel – Als een Road Runner werk je je door het voorspel om zo snel mogelijk die leuter erin te proppen. Wees realistisch: anale sex is iets wat je –al helemaal de eerste keer- met beleid moet doen. Daar moet je dus ook de tijd voor nemen en niets overhaasten, anders word het een vervelende ervaring.
  3. Te droog – Een anus wordt niet zoals een vagina vochtig bij opwinding. Dat vocht zul je dus ‘kunstmatig’ moeten toevoegen. Door speeksel, vaseline of glijmiddel bijvoorbeeld. Wanneer je dat niet doet, zal het gevoel vergelijkbaar zijn met het duwen van je tong tegen een schuurmachine. Niet prettig dus. Je loopt ook nog eens kans op infecties, door wondjes die door de schuring ontstaan.
  4. Te smal – Een van de meest gemaakte fouten is als een man opeens zijn penis erin begint te duwen. Ho! Stop! De boel moet eerst een beetje opgerekt worden, want een afwasborstel stop je ook niet zomaar opeens in je neus. Laat hem eerst één en dan twee vingers voorzichtig in je anus duwen. En pas wanneer jíj het zegt, mag hij enteren.
  5. Te weinig communicatie – Soms is het best lastig om aanwijzingen te geven als je eenmaal bezig bent. Maar bij anale sex is dit absoluut geen overbodige luxe. Want als dit een rotervaring wordt, betekent dit dat je waarschijnlijk niet te porren bent voor een tweede keer, en dat zal je vriend wellicht ook jammer vinden. Dus geef duidelijk aan wat wel en niet kan, en als je het halverwege niet meer ziet zitten, omdat het bijvoorbeeld pijn doet, stop dan ook direct. Het moet wel leuk blijven.
  6. Er helemaal uit halen – Het meest gevoelige moment van anale sex is wanneer hij zijn penis erin doet. Als hij eenmaal zit, gaat het vaak prima, en kan hij rustig heen en weer bewegen. Maar als hij hem er weer helemaal uittrekt, trekt je kringspier zich weer samen, en kan het behoorlijk pijnlijk zijn als hij er weer in wil. Het beste is dus: eenmaal erin, is erin blijven.
  7. Van het ene gat in het andere – Als hij eenmaal in je zit, kan hij zo enthousiast worden, dat hij van hitsigheid zijn penis eruit haalt en in je vagina stopt. Red flag! Want in je anus zitten bacteriën die –wanneer ze in je vagina komen- een heftige bacteriële infectie kunnen veroorzaken.

Lees ook:

Stappenplan voor anale sex

Beeld: 123RF