Doggy style beste sexstandje voor mannen met rugpijn

doggy style

Doggy style is het beste standje voor mannen met rugklachten. En nog wat andere tips over je positionering in bed…

Op zijn hondjes
Dit wordt vast de beste smoes voor mannen die het graag op zijn hondjes doen… Uit onderzoek is namelijk gebleken dat doggy style het beste sexstandje is voor mannen met rugklachten. Canadese onderzoekers vroegen tien stellen om sex te hebben voor de wetenschap. De stellen leefden zich uit met vijf verschillende veelgebruikte sexstandjes en een diversiteit aan stoottechnieken om te ontdekken wat de rugpijn triggerde. Lepeltje-lepeltje wordt vaak gezien als een goede positie om sex te hebben in het geval van rugpijn bij de man. Nu blijkt dat dit niet geldt voor mannen met rugklachten die verergeren bij langdurig zitten of bij het aanraken van de eigen tenen. Doggy style is in die gevallen een beter idee.

Grootheid
Heb je een partner met een big unit dan zijn niet alle posities even prettig. Doggy style kan in zo’n geval behoorlijk botsen met je baarmoeder wat meer ‘auw’ dan ‘ahhh’ teweeg zal brengen. Zijwaartse standjes zijn een stuk aangenamer omdat je op die manier als vrouw makkelijker kan bepalen hoe diep hij penetreert. Je partner kan op zijn zij liggen terwijl jij op je rug ligt en je benen als het ware over hem heen legt. Met je hand kun je een deel van zijn penis vasthouden en zelf het ritme bepalen terwijl je zowel vaginaal als clitoraal kan worden gestimuleerd.

No biggie
Heeft je vent een wat kleinere penis dan hoeft dit niet te betekenen dat je er minder plezier aan beleeft. Het beste standje? Jij bovenop. De truc is om niet op en neer te bewegen maar eerder een ronddraaiende beweging te maken. Hierdoor is de kans groter dat zijn geslacht er niet uit floept. Missionaris is ook een goed standje, zeker als je jouw benen op zijn schouders legt. Hij kan dieper penetreren op deze manier.

Maar vanavond…
… heb ik hoofdpijn? Als je hoofdpijn hebt, is sex een beter idee dan pijnstillers. Welke positie je kiest, maakt niet uit. Tijdens de sex komen er stofjes vrij die pijnstillend werken. Dus als je koppijn voelt opkomen, grijp je man in plaats van een dosis paracetamol…

Beeld: 123RF