Fabels over anale sex

Gooi het onderwerp ‘anale sex’ eens in je vriendinnengroep en je hoort de meest uiteenlopende meningen. Niet iedereen is fan van het ‘op z’n Grieks’ doen. De één vindt het eigenlijk wel lekker, terwijl de ander het als vernederend of vies ervaart. LotteLust zet de misverstanden over anaal gaan voor eens en altijd recht!

Anale sex is alleen voor homo’s

Onzin natuurlijk. Voor homosexuele mannen is anale sex vaak de manier waarop penetratie mogelijk is. Bij vrouwen zijn er nou eenmaal twee opties, vanwege onze andere anatomie. Het betekent óók niet dat je vriend stiekem op mannen valt als hij een keer op je achterdeur wil kloppen. Als dat wel zou zijn, zou hij dat natuurlijk met een man willen doen: niet met jou.

Je bed zit erna onder de vlekken

Eén van de grootste angsten van vrouwen (of mannen) die nooit anaal hebben gedaan, is dat je daarna moet poepen en/of vlekken in het bed krijgt. In de meeste gevallen gebeurt dat niet. Tenzij je darmen al een heftige dag achter de rug hebben, if you know what we mean.

Het is geen lekker gevoel voor vrouwen

Heel eerlijk gezegd is het voor sommige wel en sommige niet lekker. Hetzelfde met andere sexuele handelingen zoals beffen of tongzoenen. Voor de ene vrouw doet het gewoon vrij weinig. Of jij het lekker vindt, kun je alleen goed beoordelen als je het ook goed uitvoert. Voor een succesvolle anale sexsessie moet je: heel hitsig zijn, je goed ontspannen, veel glijmiddel (speciaal voor anaal) gebruiken en het allerbelangrijkste: de tijd nemen.

Het doet pijn

Volgens veel mensen zou ‘backstage gaan’ heel veel pijn doen. Dat klinkt in principe logisch. Je stopt een penis in een klein gaatje, waar het ‘eigenlijk’ niet hoort. Toch kan anale sex vrijwel pijnloos verlopen als je goed voorbereid bent (zie voorwaarden hierboven). Als het wel pijn doet, is dit vaak een teken dat hij te snel gaat. Wanneer het steeds pijn blijft doen, moet je stoppen. Anders ontstaat een vicieuze cirkel: je kunt niet ontspannen omdat het pijn doet, waardoor het steeds meer pijn doet. Volgende keer beter.

Je kunt niet zitten de volgende dag

Dit is een grapje die jongens aan elkaar vertellen om op te scheppen over hoe groot ze wel niet geschapen niet. Typisch mannenpraat, niks van aantrekken dus. Jij kan prima op je gat zitten, tenzij je vriend te onvoorzichtig is geweest.

Je anus rekt enorm uit

Je kringspier zorgt ervoor dat je anus dicht blijft. Als je poept, rekt deze ook uit. Doet het dan ook pijn? In de juiste gevallen niet. Het is dus wel wat gewend. Tot maximaal één uur lang anale sex moet je kringspier kunnen handelen. Hoe langer je het doet, hoe langer het duurt voordat de spier weer helemaal samen is getrokken.

Beeld: iStock

 

LotteLust is een online magazine waar onderwerpen als standjes, pijpen en porno aan de orde van de dag zijn. Alles wordt besproken op een classy, herkenbare manier, maar wel met een dikke kinky knipoog of course. Want: sex is leuk! En dat is waar LotteLust voor staat.