Een fullbody orgasme in 6 stappen

fullbody orgasme

Een fullbody orgasme is intenser dan een ‘normaal’ orgasme, die zich meestal beperkt tot de schaamstreek. Breng jezelf tot een totaal lichaamsorgasme met deze zes stappen, van sekscoach Cora Emens.

Stap 1: begin met het strelen van je hele lichaam. Bouw het langzaam op, dus ga niet direct met een vibrator naar je vagina, maar smeer je lijf bijvoorbeeld in met bodylotion. Wees jezelf bewust van al je aanrakingen, en geef alles aandacht: van je tenen tot je billen en knieholtes.

Stap 2: mijd de clitoris in het begin. Als je merkt dat je een beetje opgewonden raakt, ga dan niet direct naar je clitoris, maar streel eerst je schaamlippen. Na verloop van tijd kun je je richten op je gevoeligste plekje.

Stap 3: zorg voor een goede ademhalingstechniek. Bij een fullbody orgasme is een goede ademhaling van essentieel belang. Probeer vanaf het begin diep in te ademen door je neus, en uit te ademen door je mond. Adem via je buik. Dat kun je oefenen door één hand op je onderbuik te leggen, en daar naartoe te ademen. Als je merkt dat je bijna klaarkomt, heb je de neiging om je adem in te houden, wat je net dat laatste zetje geeft. Bij een totaal lichaamsorgasme is het juist de bedoeling dat je door blijft ademen, zodat de seksuele spanning de kans krijgt om je hele lichaam door te gaan, in plaats van zich te concentreren in je schaamstreek. Het is bij wijze van spreken het ‘wegpuffen’ van weeën bij een bevalling. Als het je niet lukt om diep en langzaam te ademen, mag je best sneller hijgen.

Stap 4: maak geluid. Als je kreunt of hard zucht, trilt alles los in je lijf en blijft de energie zo rondstromen.

Stap 5: beweeg je hele lichaam mee. Veel vrouwen beperken de actie bij masturberen tot de schaamstreek. Terwijl het juist helpt als je je heupen tijdens de bevrediging meebeweegt.

Stap 6: span afwisselend je bekkenbodemspieren aan. Dit zijn de spieren waarmee je je plas kunt ophouden als je op het toilet zit. Deze spieren kun je op elk moment van de dag ‘trainen’. Bij een fullbodyorgasme worden deze spieren als een soort pompje gebruikt om de seksuele energie door je hele lichaam te laten gaan.

Goed om te weten: als je voor het eerste oefent voor een fullbody orgasme, duurt het ongeveer een half uur voordat je er bent. Een totaal lichaamsorgasme is minder heftig dan bijvoorbeeld een clitoraal orgasme, maar je voelt wél je hele lichaam klaarkomen, en het orgasme duurt meestal iets langer dan een clitoraal orgasme. Het idee komt vanuit de tantra, waarbij je de seksuele energie langer vasthoudt.

Klik hier om meer te lezen over ademhaling tijdens de seks/masturbatie 

Klik hier voor de website van sekscoach Cora