Wat is de vrouwelijke P-spot?

p-spot

De G-spot kennen we allemaal wel inmiddels, maar de P-spot? Daar hebben nog niet veel over gehoord. Deze erogene zone van de vrouwelijke anatomie is nog een vrij nieuw en onverkend gebied in de sexwereld. Reden genoeg om dieper de materie in te duiken.

Waar zit de P-spot?

De P-spot is niet te verwarren met de prostaat van de vrouw. Dat zijn de para-urethrale klieren, ook wel de klieren van Skene genoemd. Deze bevinden zich rond de uitgang van de urinebuis (urethra) en scheiden vaginaal vocht af bij opwinding. Oké, duidelijk. Maar wat is de P-spot dan wél? P-spot staat voor ‘The Posterior Fornix’. ‘Fornix’ is Latijns voor boog. Aan het uiteinde van de vagina zit natuurlijk de baarmoedermond. Aan de voorzijde zit de A-spot (‘The Anterior Fornix’) en aan de achterzijde zit het genotsplekje waar het op gaat. Yes: de P-spot.

p-spot

Hoe stimuleer je de P-spot?

Niet elke vrouw zal genieten van de prikkeling, omdat het vraagt om diepe stimulatie. Als je toch fijn vindt om lekker te experimenteren, ga dan vooral voorzichtig te werk. Deze erogene zone kun bijvoorbeeld proberen te stimuleren met jouw vingers, maar daar kom je waarschijnlijk – letterlijk – niet erg ver mee. Een gemiddelde vagina is tussen de 7 en 10 centimeter diep en bij opwinding verwijdt het in lengte en breedte. Een wijsvingers is gemiddeld tussen de 7 en 8 centimeter. Eigenhandig op zoek naar de P-spot wordt dus flink graaien.

Een betere optie is om hulp te vragen van je partner. Hij kan met zijn vingers of zijn penis proberen het plekje te stimuleren. Beter nog is het gebruik van sextoys. Vibrators zijn vaak nét even wat langer dan het gereedschap van mannen (sorry, jongens!). Size doesn’t matter, maar in dit geval doe je er wel je voordeel mee. Door de lengte en intense trillingen kun je nieuwe sensaties ervaren waar je tenen van gaan krullen!

Weten welke manieren het beste zijn om jouw P-spot te stimuleren? Ga nu naar het online magazine LotteLust, waar we je uitgebreid vertellen wat de tricks zijn en met welke toys je dit genotsplekje het beste prikkelt.

Beeld: iStock

LotteLust is een online magazine waar onderwerpen als standjes, pijpen en porno aan de orde van de dag zijn. Alles wordt besproken op een classy, herkenbare manier, maar wel met een dikke kinky knipoog of course. Want: sex is leuk! En dat is waar LotteLust voor staat.