Lopen voor een ander

run for life

Voor mij is het heel erg normaal dat ik elke dag gewoon kan gaan sporten wanneer ik wil. Dat doe ik niet, maar als ik het zou willen dan had het gekund. En eigenlijk was dit altijd zo normaal dat ik er nooit aan dacht. Totdat ik Wings For Life tegenkwam.

Wings for Life
”De Wings for Life World Run is een volledig nieuw evenement dat nog nooit voor hardlopen of een andere sport is gehouden. Waarom? Omdat het een echt wereldwijd avontuur is, met tot wel veertig locaties, waarbij iedereen overal ter wereld precies op hetzelfde moment aan het lopen is!

Wings for Life World Run – hardlopen voor diegenen die dat niet kunnen
Dus allemaal tegelijk lopen, en dat doen we dan voor de mensen die het niet (meer) kunnen. Dat is toch een mooi idee? Toch kreeg ik een beetje rare hersenspinsels van deze wedstrijd. Wat als we allemaal op dezelfde tijd dezelfde kant op rennen, gaat de wereldbol dan sneller draaien? Maar verder lijkt me dit echt een hele leuke en bijzondere wedstrijd om aan mee te doen. Je staat even wat meer stil bij het voorrecht wat je hebt. Het voorrecht om gewoon te kunnen lopen en bewegen op de momenten dat je het wilt.

Lijkt dit jou een leuke run en een goed doel? De inschrijving voor deze run is al geopend. Hij vindt plaats op 4 mei en kost 40 euro. De hele opbrengst gaat naar wings for life.

© beeld: Thinkstock