10 memorabele momenten uit Grey’s Anatomy

Er wordt gehuild, er wordt gelachen, maar bovenal is het elke keer weer een verrassing hoe de verhaallijn afloopt. Grey’s Anatomy is al sinds het begin een enorm kijkcijferskanon en heeft ondertussen dan ook een flinke fanbase opgebouwd. En die waren absoluut niet te spreken toen Net5 de serie afgelopen maandag zonder pardon inruilde voor Masterchef Nederland en Je Droom Achterna. Wanneer en of dat de serie überhaupt nog op de buis verschijnt, blijft voor de fans helaas nog een groot mysterie. En dus zit er niks anders op om terug te blikken op een aantal memorabele momenten van de afgelopen seizoenen. En dat zijn er aardig wat. Houd je de tissues erbij?

1. Het moment dat… Meredith zich volledig aan Derek wil geven

‘Pick me, choose me, love me’, ken jij ‘m nog? Hartverscheurend. En vooral omdat iedereen weet dat Derek hierna alsnog het lef had om terug te krabbelen. Ach ja, gelukkig kwam hij al snel bij zinnen en realiseerde hij zich al snel wie zijn hart nou echt sneller deed kloppen.

2. Het moment dat… Cristina werd achtergelaten bij het altaar

Of nou ja, in de buurt dan. Preston Burke zag zijn toekomst met Cristina blijkbaar toch niet zo rooskleurig in, en liet zijn beeldschone verloofde – waarvan haar wenkbrauwen nog wel door zijn moeder waren afgeschoren – eenzaam en alleen achter. Gelukkig was haar ‘persoon’ Meredith om haar zo snel mogelijk uit d’r ietwat strakke bruidsjurk te hijsen en haar tranen op te drogen.

3. Het moment dat… Meredith ontdekte dat John Doe niemand minder dan George ‘007’ O’Malley was

Dit zag werkelijk niemand aankomen. De soms wat suffe O’Malley die zich aansloot bij het leger, maar uiteindelijk om het leven kwam doordat hij iemands leven wilde redden bij de bushalte. Het moment dat hij de cijfers ‘007’ in de handpalm van Meredith schreef zorgde dan ook voor de nodige tranen bij de kijkers thuis.

4. Het moment dat… Izzie haar grote liefde Denny verloor

Nadat ze voor hem allerlei capriolen had uitgehaald en zichzelf flink in de nesten had gewerkt leek het eindelijk de goede kant op te gaan met Denny. Maar net op het moment dat ze haar galajurk wilde laten zien, bleek hij alsnog te zijn overleden. Tranen met tuiten, want man o man wat leefden we met Izzie mee.

5. Het moment dat… Meredith zag hoe Derek neergeschoten werd

Rillingen door heel je lijf, want wat was dit zielig. Nadat Gary Clark, de man van een overleden patiënte, wraak kwam nemen op de mensen die volgens hem verantwoordelijk waren voor haar dood, had hij nog één iemand op zijn lijstje staan: Derek Sheperd. Voor het oog van zijn grote liefde werd de toenmalige chief of surgery neergeschoten. Maar, gelukkig overleefde hij het en leefden Meredith en Derek nog lang en gelukkig. Althans, voor een tijdje.

6. Het moment dat… Meredith zwanger was van Bailey

Nadat de twee al dolgelukkig waren met hun geadopteerde dochter Zola, bleek Meredith opeens onverwachts zwanger te zijn van zoontje Bailey. Een geschenk uit de hemel. En dan die reactie van Derek wanneer hij erachter komt… Te zoet!

7. Het moment dat… Cristina verhuisde naar Zwitserland en daarmee Meredith verliet

Want Meredith zonder Cristina en Cristina zonder Meredith? Dat konden we ons niet voorstellen. Gelukkig bleef Alex nog bij haar, maar de band met Cristina… dat was onbeschrijfelijk.

8. Het moment dat… Jackson de bruiloft van April onderbrak

Ondanks dat hij hiermee Stephanie’s hart brak – boeh! – waren we stiekem toch heel blij dat hij eindelijk toegaf aan zijn liefde voor April.

9. Het moment dat… Meredith haar grote liefde alsnog verloor

We hebben Shonda Rimes, het geniale brein achter de serie, er lange tijd voor gehaat. En nog kunnen we deze scène niet terugzien zonder de tissues erbij te pakken. Man o man, wat hadden we dit toch graag anders gezien.

via GIPHY

10. Het moment dat… Amelia en Maggie kennismaakten met het dansritueel van Meredith

Oke, oke… niemand kan Cristina vervangen, maar ergens waren we toch heel blij dat Meredith haar danssessies samen met haar dierbaren kon doen.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan… Welk moment is jou altijd bijgebleven? Of heb je een favoriete scène waar je altijd aan terugdenkt? Wij hopen in ieder geval dat seizoen 14 weer snel op de buis – of op Videoland – verschijnt. Want wat zouden we zonder de avonturen van Grey’s Anatomy moeten?

Bron Vijf.be, Popsugar | Beeld Giphy, Grey’s Anatomy