13 Facebook comments die echt niet meer kunnen

Deze Facebook comments kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen.

 1. ‘Staat je goed’ –onder een foto waarop iemand met een baby poseert. Niet iedereen vindt dit een compliment, want niet iedereen ziet het baren van een roze wurm als Het Hogere Doel in het leven. En misschien is de gefotografeerde wel zo onvruchtbaar als de rotspartijen van de Sahara. Daarnaast: een baby is geen accessoire of sjaal, maar een mens.
 2. ‘Goeie fotograaf ;)’ – naast een foto die dus blijkbaar door deze persoon gemaakt is. Vissen naar complimenten om een foto is lame. En het gaat om de gefotografeerde, niet om jou.
 3. ‘Met dank aan de Facebookloze Pim’ – zoals je al schrijft: Pim heeft geen Facebook. Dus hem bedanken slaat als een lul op een drumstel. Niet meer doen dus.
 4. ‘Gefeliciteerd! Ik heb mijn vriendenlijst opgeschoond, als je dit leest sta je er nog in!’ – nou joepiedepoepie, we kussen de grond en jouw billekes erbij. En nou wegwezen.
 5. ‘Bedroefd’ – oftewel: een zeer geheimzinnig woord gebruiken om je Facebookstatus weer te geven, waarop mensen niets anders kunnen doen dan vragen wat er aan de hand is. Aaaaaandacht-alert!
 6. ‘Heb het zwaar hier’ – als fotobijschrift waar je duidelijk met je aars op een wit zandstrand zit met een cocktail in je klauw en de zon op je gezicht. Oftewel een compleet uitgekauwde ironische grap, die niet grappig is.
 7. ‘Waar is de knop “vind ik niet leuk”?’ – op een treurige Facebookstatus van een vriend(in). Newsflash: DIE IS ER NIET.
 8. ‘HBD’ – drie letters om iemand te feliciteren? Feliciteer ‘m dan maar niet.
 9. Op de like knop drukken – als iemand overstuur in zijn status meldt dat zijn hele familie is uitgeroeid met een botte heggenschaar.
 10. ‘Ik kan er nog niks over zeggen, maar ben met iets geweldigs bezig!’ – zeg dan inderdaad maar niks.
 11. ‘Sterkte voor alle familieleden’ – bij een bericht over bijvoorbeeld een overleden Michael Jackson. Tenzij 3T tot je Facebookvrienden behoort: are you for real?
 12. ‘Alsnog gefeliciteerd!’ – Onder een Facebookpost van de jarige Job die iedereen bedankt voor de felicitaties. Face it: je bent te laat.
 13. ‘Ik ben ook op zoek!’ – onder een post waarin een Facebookvriend(in) op zoek is naar woonruimte. Maak lekker je eigen topic aan, in plaats van te parasiteren op die van een ander.

Lees ook:

Foto: 123RF
Mda: Craptastic