365 dagen niet shoppen

Afgelopen zomer. Broeiende hitte in het centrum van het Spaanse Malaga, waar ik met mijn vriend op vakantie ben. Terrassen met gesoigneerde Spanjaarden die zichzelf koelte toe wapperen met waaiers en nippen van een goed glas wijn. Uitgestorven winkelstraten, want het is te warm om te bewegen.

Klotsende oksels
Er is eigenlijk maar één persoon die zichzelf in het zweet werkt. En dat ben ik. Ik heb mijn vriend op een terras tussen die Spanjaarden achtergelaten en ploeg mezelf met klotsende oksels een weg door de Zara. Want zelfs op vakantie MOET ik shoppen. Ook al vallen de mussen van het dak. Een paar jaar geleden, toen ik in New York was, idem dito. Central Park? Het Guggenheim Museum? Niet gezien. Want ik was te druk met winkelen. En dat ben ik eigenlijk altijd. Er gaat geen week voorbij dat ik niets koop. Alsof ik niet genoeg jurkjes, pumps en shirtjes heb.

Afkicken
Vandaar dat ik, na die vakantie in Spanje en geïnspireerd door Laura de Jong en haar project Free Fashion Now, heb besloten om af te gaan kicken. Ik wil dit jaar geen Zara, River Island en H&M meer zien. Want vanaf 1 januari koop ik geen kleding, panty’s, ondergoed en accessoires. Een heel jaar lang. (slik..)

Rode cijfers
Elke dinsdag kun je in mijn blog lezen hoe goed of dramatisch me dat afgaat. Ik hoop dat ik me bewuster word van wat ik uitgeef. Dat ik eindelijk eens uit de rode cijfers kom. Dat ik ga inzien dat ik meer dan genoeg kleding heb. Zo veel dat ik elke dag een andere outfit aan kan. Waar ik dan weer foto’s van ga maken voor dit blog. Gelukkig las ik op het forum dat ik niet de enige ben die een jaar wil gaan detoxen, dus als ik shoppend ten onder dreig te gaan, willen jullie dan mijn buddy zijn? Dan ben ik die van jullie.

Patricia gaat de Free Fashion uitdaging aan om 365 dagen niet te shoppen. Ook afkicken van fast fashion? Kijk op www.freefashionchallenge.com

      

Links: Een kleine greep uit de kleding waar ik het dit jaar mee moet doen.
Midden: Al mijn schoenen op een rijtje. Nou ja, bijna allemaal.
Rechts: Ik en mijn kledingkast. (Foto: Marcel Antonisse)

© Foto’s: privé bezit en Marcel Antonisse