3x fouten met make-up die we vanaf nu niet meer maken

make-up fouten

Make-up artist Amanda Rijff heeft inmiddels zo’n 15.000 vrouwen in haar stoel gehad. Met ons deelt ze de drie fouten met make-up die ze het vaakst tegenkomt, en die we vanaf nu dus niet meer maken.

Een vleugje blauw

“Lipstick is de ideale manier om je look in een keer te liften. Om me heen zie ik dat veel mensen het moeilijk vinden om de juiste kleur te vinden. Ongeacht de kleurtoon van je huid is het mooi om een lipstick te zoeken met een blauwe ondertoon. Rood, roze, oranje: alles is goed, zolang deze maar is gemaakt met een vleugje blauw. Wanneer je een olijfkleurige of groenachtige huid hebt, kom je overigens ook goed weg met bruintinten.”

Het is geen kleurplaat

“Ik ben echt een wenkbrauwenfetisjist, daar let ik enorm op. Mensen kleuren hun wenkbrauwen vaak veel te donker, waardoor ze heel zwaar worden. Je wenkbrauwen bijtekenen en iets meer aanzetten is mooi, maar ze hoeven niet alle aandacht naar zich toe te trekken.”

Crackelee-effect

“Vrouwen gebruiken nog steeds te zware foundation. Kies een foundation in de tint van je huid (dus niet groen, zoals we vroeger deden) om onzuiverheden aan te tippen. Ga niet voor een totaal dekkende foundation, dat zorgt uiteindelijk voor het een crackelee-effect. En let op de scheidingslijn tussen kaak en hals bij het aanbrengen; die lijn wil je eigenlijk niet zien.”

Make-up artist Amanda Rijff verzorgt regelmatig de visagie van bekende Nederlanders, waaronder Anna Nooshin. Ze heeft haar eigen fashion-, beauty-, en lifestylewebsite en maakt haar eigen vlogs en tutorials. In 2016 was ze een van de genomineerden van de VIVA400. Op 19 mei komt haar boek ‘Flawless’ uit. amandarijff.com

Beeld iStock