Deze 4 films moet je zien in 2017!

Het einde van het jaar nadert en dan zijn wij bij VIVA dol op lijstjes. 2017 gaat ons weer heel wat leuke films brengen en wij hebben onze voorkeuren alvast voor je op een rij gezet.

Tekst Eline Krak

1. Fifty Shades Darker

Waar ‘Fifty Shades Of Grey’ zorgde voor miljoenen vrouwen die van hun stoel gleden, zorgde de film ook voor slechte kritieken van filmrecensenten. Toch verheugen we ons erg op het tweede deel van de ‘Fifty shades’ serie. Waarom? Omdat het allemaal een stukje donkerder wordt. Wederom met Dakota Johnson en Jamie Dornan in de hoofdrollen, terwijl de soundtrack ‘I Don’t Wanna Live Forever’ door een ander superduo werd gemaakt: Taylor Swift & Zayn Malik. Christian Grey probeert Anastasia terug te winnen, maar die eist een regeling voordat ze hem nog een kans geeft. En dan komen er wat schimmige figuren uit Christians verleden om de hoek kijken. Spoiler: de film bevat liftseks (ja, in een volle lift).

In de bioscoop vanaf 9 januari 2017.

2. Pirates of the Carribean: Dead Men Tell No Tales

Het woord ‘langverwacht’ was nogal typerend voor deze film. Hij stond oorspronkelijk gepland voor 2015 maar werd uitgesteld tot 2016 en vervolgens tot 2017. Johnny Depp maakt zijn reprise, maar ook Orlando Bloom is na zijn afwezigheid in de vierde film ‘On Stranger Tides’ weer van de partij. Kapitein Jack Sparrow moet wederom iemand verslaan (maar dat zien we hem graag doen). Dit keer is dat kapitein Salazar, gespeeld door Javier Bardem. Er gaan geruchten dat ex-Beatle Paul McCartney een rolletje zou hebben gescoord.

In de bioscoop vanaf 26 mei 2017.


3. Beauty and The Beast

We noemen een Emma Watson, een Ewan McGregor en een Sir Ian McKellen. Maar we noemen ook een Emma Thompson, een Dan Stevens en een Luke Evans. Het houdt maar niet op! Met al deze acteurs in een film vinden wij het helemaal niet erg dat er voor de zoveelste keer nieuw leven wordt geblazen in ‘Beauty and The Beast’. De beauty is uiteraard Emma Watson, de beast is ‘Downton Abbey’-acteur Dan Stevens. De bedoeling is een frisse kijk te geven op het klassieke verhaal. En uit de trailer lijkt het alsof er memorabele kostuums, kapsels en sets van de klassieke film uit de nineties zijn gereproduceerd… We already love it.

Amerikaanse releasedatum: 17 maart 2017.


4. Baywatch

Als Zac Efron in een zwembroek over het strand rent, vertragen wij het beeld graag nog eens extra. Er is voor de vorm ook nog een verhaal bij bedacht: de film gaat over strandwacht Mitch Buchannon (Wayne Johnson) die nieuwe rekruut Matt Brody (Zac Efron) inwerkt. Samen ontdekken ze een crimineel plot dat de toekomst van de baai bedreigt. Het format is wel iets anders want, ja, het zijn de jaren 90 niet meer: er zijn minder siliconenborsten en er is meer multiculturele diversiteit. Wie wel uit het verleden zijn teruggehaald zijn iconen David Hasselhoff en Pamela Anderson.

In de bioscoop vanaf 11 mei 2017.