De 6 belachelijkste songfestivalnummers waarvan je je niet kunt voorstellen dat ze ooit de (halve) finale hebben gehaald

songfestival

Nu de meiden van O’g3ne hun nummer ‘Lights and shadows’ hebben uitgebracht, zitten we weer helemaal in songfestivalsferen. Oftewel: tijd om te smullen van wat oude optredens. Naast alle classics zijn er de afgelopen jaren ook veel belachelijke acts de revue gepasseerd. Geniet/lach/huil mee.

Bebi Dol – Brazil (Joegoslavië, 1991)

De looks (hoezo blue overkill?), de zang, de dansmoves… Waarom Joegoslavië deze vrouw ooit naar het Songfestival heeft gestuurd blijft voor ons een grote vraag. Net als waarom Bebi Dol een lied over Brazilië zingt. Iemand?

Guildo Horn – Guildo hat euch lieb (Duitsland, 1998)

Alleen van de titel van het lied worden we al een beetje bang. En dan hebben we het nog niet eens over zijn haar, kleding en angstaanjagende stem.

Ping pong – Sameach (Israël, 2000)

Als je zin hebt in een flinke lachkick moet je vooral even dit optreden kijken. Alles aan deze act is zó fout dat het stiekem heel erg leuk is. Wij zijn al aan het oefenen op de danspasjes. (Zouden deze mensen meer Engelse woorden kennen dan ‘Be happy’?)

Piero & the music stars – Celebrate (Zwitserland, 2004)

Wij betwijfelen of Piero en zijn ‘Clap your hands, have a good time’ wel op het goede Songfestival staat. Dit klinkt meer als een nummertje voor de Junior-editie. En dan nog zou hij met zijn stem (voor zover hij die nog heeft, want aan het eind hapt hij voornamelijk naar lucht) bij lange na niet goed genoeg zijn voor de finale. Foei.

Gipsy.cz – Aven romale (Tsjechië, 2009)

Van iemand die zich Gipsy noemt hadden wij toch een ander optreden verwacht. Deze man probeert grappig te doen, maar eigenlijk is zijn act vooral veel druktemakerij. Dat hij in de halve finale 0 punten heeft gekregen, verbaast ons dan ook weinig.

Krassimir Avramov – Illusion (Bulgarije, 2009)

Nee. Gewoon nee.

Beeld Getty Images

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.