De 5 beste Meryl Streep-films op Netflix

meryl streep

Met een recordaantal van 21 nominaties kun je Meryl Streep gerust queen of the Oscars noemen. Geheel terecht, wat ons betreft. Check deze films en je begrijpt waarom niemand Meryl overtreft.

 1. It’s complicated
  Een gescheiden moeder begeeft zich weer op de liefdesmarkt, maar het is lastig om aan een nieuwe relatie te beginnen, want haar ex is nog in beeld.
 2. Rendition
  De Egyptische man van een Amerikaanse vrouw wordt ervan verdacht een terrorist geholpen te hebben, wordt verscheept naar het buitenland en keihard ondervraagd.
 3. The hours
  Schrijfster Virginia Woolf worstelt in 1923 met depressies en haar boek Mrs. Dailoway. Een huismoeder leest dat in 1951 en vindt een beetje troost.
 4. Mamma mia!
  Een meisje nodigt haar drie potentiële vaders uit voor haar bruiloft in Griekenland om erachter te komen wie van de drie mannen de echte is.
 5. The iron lady
  Op haar aftakelende, om haar man rouwende, oude dag, blikt voormalig Britse minister-president Margaret Thatcher terug op haar leven.

Niet op Netflix, maar toch het noemen waard: in de bios kun je op dit moment genieten van The Post, waarin Meryl de hoofdrol speelt. Absoluut een aanrader!

Meer Netflix-inspiratie nodig? Check Superguide.nl.

Beeld Getty Images
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.