De 5 beste muziekdocu’s op Netflix

Je hebt ‘m wellicht al langs zien komen: de nieuwe docu van Lady Gaga. Hierin laat de zangeres je meer dan ooit haar ware ik zien, en neemt ze je mee in de worsteling met haar aandoening fibromyalgie. Maar wist je dat er veel meer toffe muziekdocu’s te vinden zijn op Netflix? Deze vijf moet je zeker gezien hebben.

  1. Whitney: Can I be me
   In 2012 overleed Whitney Houston op 48-jarige leeftijd aan een overdosis, in een badkuip van het Beverly Hotel in LA. Deze docu schetst wat daaraan voorafging.
  2. Marley
   Deze ode aan de beroemdste reggae-artiest aller tijden laat zien dat Bob Marley geen heilige was, maar zijn passie was wel erg spiritueel.
  3. Twenty feed from stardom
   Hoe geraak je uit die immense schaduw van artiesten als Ray Charles, Joe Cocker of Stevie Wonder? Het pad van de achtergrondzangers is vaak teleurstellend en zwaar.
  4. This is it
   Hier zien we hoe superster Michael Jackson zich voorbereidde op de muzikale tour de force die hij tragisch genoeg nooit zou uitvoeren.
  5. Kurt & Courtney
   Tijdens het maken van zijn film over Nirvana-voorman Kurt Cobain, krijgt Nick Broomfield aanwijzingen dat weduwe Courtney Love haar man om zeep geholpen zou hebben.

Meer kijkinspiratie? Check Superguide.nl.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.