De 5 beste waargebeurde series op Netflix

Waarom verhalen verzinnen als er in real life al genoeg fascinerende dingen gebeuren? Deze vijf topseries op Netflix namen de werkelijkheid als inspiratie.

 1. Alias Grace
  In de 19e eeuw doet een psychiater onderzoek naar de veroordeelde moordenares Grace Marks. Zij zegt dat ze niks meer weet van de moorden die ze heeft gepleegd.
 2. The people v O.J. Simpson
  De populaire footballspeler O.J. Simpson wordt verdacht van moord. Wat volgt is een controversiële rechtszaak die de Amerikaanse bevolking in tweeën verdeelt.
 3. The crown
  Een van de duurste series die Netflix ooit heeft gemaakt, is dit historische drama over het leven van de Britse koningin, Elizabeth II.
 4. Narcos
  In de jaren 80 laait in Zuid-Amerika de strijd op tussen de politie en de drugsbaronnen, met als onbetwiste leider de gevreesde Pablo Escobar.
 5. Ramses
  In de jaren 60 en 70 wordt Ramses Shaffy de lieveling van het Nederlandse toneel. Maar het zijn ook de jaren waarin hij uiteindelijk door drank en drugs ten onder gaat.

Meer kijkinspiratie? Check superguide.nl.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.