De 5 dingen die je niet wist over Máxima

Sapperdeflap! Koningin Máxima heeft schoenmaat 42. En er is meer Belangrijke Info.

1. Niks geen petieterig voetje aan het been van Máxima: onze koningin heeft schoenmaat 42. Overigens niks om je voor te schamen of om je door te laten beperken, vindt ze. (Vinden wij ook.) Zo steekt haar grote teen gewoon over het randje van haar Louboutin.

2. Ook niks geen visagist of dure kapper voor ons Max, vaak verzorgt ze zelf haar make-up en kapsel. Waarbij ze heur haar overigens fixt met kunstige haarstukjes. Oh, en ze heeft ook een kamenierster: een dame die de vrouw des huizes helpt met aankleden & kappen.

3. Wist je dat Maxima officieel geen koningin is? Nederland heeft maar één staatshoofd en dat is Willem-Alexander. Ze mag de titel echter wel voeren, omdat haar man koning is. Dit heet heel deftig een titre de courtoisie, oftewel: een hoffelijkheidstitel.

4. Houd je vast, ook Máxima shopt wel eens online. Uiteraard gaat ze heus ook wel eens naar Antwerpen (modehuis Nathan) of Jan Taminiau, maar onlangs heeft ze (tromgeroffel) een goudkleurige jurk besteld via Net-a-Porter. Het ding was natuurlijk daarna in no-time uitverkocht.

5. Máxima werd als baby Gordita genoemd, en dat betekent zoiets als dikkerdje. Inmiddels is ze alles behalve dik, maar ze is nog steeds niet bepaald Argentijns qua postuur. Zie ook punt 1.

Meer juicy details over Maxima (en ook Willem-Alexander) vind je in de nieuwste Viva (vanaf vandaag in de winkel).