5 dingen die je met wodka kan doen behalve drinken

wodka

Of het nu met jus, red bull of spa rood is: een wodkaatje op z’n tijd gaat er bij ons wel in. Maar niet alleen als alcoholische versnapering doet de drank het goed. Je kunt veel meer met wodka.

 1. Gezichtsreiniger
  Hè shit, je gezichtsreiniger is op en je hebt nog geen nieuwe in huis gehaald. Gelukkig is daar… precies: wodka. De drank schijnt het hartstikke goed te doen als toner. De alcohol reinigt je gezicht en zou zelfs helpen acne te voorkomen en je poriën te verkleinen. Heb je meteen een goed excuus voor die fles wodka naast je bed.
 2. Glanzende lokken
  Wil je glanzende lokken als Rapunzel maar geen fortuin uitgeven aan haarproducten? Gooi een shotje wodka in je shampoofles. De drank zou je haar namelijk extra shiny maken.
 3. Stinkvoeten
  Met de zomer op komst zou het kunnen dat je net iets vaker dan normaal last hebt van zweetvoeten. Maar wees gerust: wodka is je redmiddel. Schenk de drank in een voetenbadje, laat je voeten er tien minuutjes in baden, en voilà: ze ruiken weer lekker fris (of misschien een tikkeltje naar alcohol?).
 4. Vieze scheermesjes
  Heeft je scheermes z’n beste tijd gehad maar heb je geen nieuw kopstukje bij de hand? Laat ‘m in een glas met wodka overnachten en hij is weer brand new. En het blijft niet bij een schoonmaakbeurt alleen; wodka helpt ook nog roesten voorkomen.
 5. Stervende bloemen
  Heb je net een verse bos bloemen in huis, let dan op: om te zorgen dat ze langer mooi blijven, kun je een paar druppels wodka aan het water toevoegen. Zo blijven je bloemen langer in leven.

Beeld; iStock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.