De 5 leukste animatiefilms op Netflix

Netflix animatie

Wat een halfblote halfgod, boze vogels, een schuchter robotje, ondergrondse trollen en een knokkende panda gemeen hebben? Ze staan allemaal in dit lijstje!

 

 1. VAIANA
  Vaiana, de dochter van een stamhoofd, kan haar drang om de wereld buiten haar eiland te verkennen niet meer onderdrukken.
 2. THE ANGRY BIRDS MOVIE
  Een volkje van groene varkens heeft het voorzien op het mooie eiland van een populatie vogels. De enige die het doorheeft, is de opvliegende Red.
 3. WALL-E
  Wall-E is een oude robot op rupsbandjes, die op de door mensen verlaten aarde is achtergebleven. Op een dag arriveert de geavanceerde robot Eve en is hij op slag verliefd.
 4. THE BOXTROLLS
  Een vriendelijk ondergronds trollenvolkje dreigt uitgeroeid te worden door een boze ongedierteverdelger die zo hogerop de sociale ladder wil komen.
 5. KUNG FU PANDA
  Een dikke luie panda is geen voor de hand liggende kandidaat voor een bestaan als held, maar in zijn dromen is dat precies wat Po is.

 

Meer kijkinspiratie? Check Superguide.nl.

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.