Om deze 5 redenen zou je Big Little Lies moeten kijken

Big Little Lies

Nicole Kidman liet onlangs weten dat het tweede seizoen van de mini dramaserie Big Little Lies vanaf juni te zien is. Het eerste seizoen met Reese Witherspoon, Shailene Woodley en Nicole zelf in de hoofdrol werd een groot succes. Om de volgende redenen zou je de serie dan ook moeten kijken, als je dat nog niet gedaan hebt.

Het eerste seizoen bestaat uit zeven afleveringen en gaat kortgezegd over vier moeders die allemaal worstelen in hun relaties. Tegelijkertijd wordt er ook nog iemand vermoord, wat natuurlijk zorgt voor de nodige spanning…

  1. Vrouwelijke sterrencast

De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Liane Moriarty, maar Reese en Nicole kwamen op het idee om er een serie van te maken. Ze vonden dat er te weinig series bestaan met goede vrouwelijke hoofdrollen. Normaal gesproken worden deze actrices alleen aangenomen voor de hoofdrol in een film of serie, maar voor deze feministische serie maakten ze graag een uitzondering.

  1. Belangrijke thema’s en taboes

In Big Little Lies worden een aantal belangrijke thema’s en taboes behandeld die voor veel vrouwen herkenbaar zullen zijn. Een paar voorbeelden: seksueel misbruik, huiselijk geweld, anticonceptie en overspel. De serie laat zien dat de verhoudingen tussen vrouwen en mannen nog steeds problematisch kunnen zijn en dat de weg naar gelijkheid nog niet in zicht is.

Lees ook: 6 Gloednieuwe afleveringen van 90210 deze zomer

  1. Samen staan we sterker

Met vrouwen is het heel vaak drama, dat geven we toe. Onderlinge ruzies, beschuldigingen en jaloezie komen dan ook zeker voorbij in Big Little Lies. Maar als het nodig is, kunnen de vrouwen ook hun geschillen aan de kant zetten om elkaar te beschermen.

  1. Perfecte moeders bestaan niet

Dit wisten we natuurlijk al, want onze moeders zijn ook maar mensen! Het ideaalbeeld van de perfecte moeder wordt onderuitgehaald in Big Little Lies. We zien in de serie hoe de moeders, net als iedereen, weleens foute beslissingen maken of niet weten wat het beste is voor hun kind.

  1. Het is een meeslepend moordmysterie

De serie opent met een moordzaak en gedurende de zeven afleveringen kom je steeds iets meer te weten over de moord. Maar wie er vermoord is en waarom, blijft een groot vraagteken. Het tweede seizoen belooft wat!

Lees ook: Stop de persen: er komt een derde deel van Legally Blonde

Nog even de trailer van seizoen 1:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Glamour & Business Insider | Beeld: IMDb