5 redenen waarom jij in de FHM500 wilt komen (want dat kan!)

Nog even en dan wordt de lijst volledig bekendgemaakt: de FHM500. Vijfhonderd Nederlandse dames zijn zorgvuldig door de redactie van For Him Magazine (FHM) bij elkaar gesprokkeld: adembenemend prachtig, ontzettend sexy, een ellenlange lijst van dames voor wie mannelijk Nederland warmloopt. De immense lijst is op één na helemaal ingevuld. Precies, op één plek na. En die kan zomaar voor jou worden. Dit jaar besluit FHM plek 250 te veilen voor het goede doel: Free a Girl, een organisatie die jonge meisjes uit de gedwongen prositutie redt. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om mee te dingen naar een plek in de FHM500 (of om je mooie zus, nicht, moeder, dochter, collega of buurmeisje op te geven). Wij noemen er vijf.

Door Michelle Bakker

1. Je staat tussen illustere namen

Laten we eerlijk zijn, het zal niet veel vaker gebeuren dat je naam in één ruk (in de breedste zin van het woord) genoemd wordt met die van mooie vrouwen met hersens als Geraldine Kemper en Doutzen Kroes.

2. Gratis publiciteit

Je hoeft je plek in de lijst niet alleen maar te beschouwen als een uithangbord van je foto’s. In de begeleidende tekst is er alle ruimte voor de inhoudelijke kant: je kunt aangeven wat voor werk je doet, waar je voor staat en wat je verder allemaal nog aan Nederland zou willen meegeven. Free publicity op een presenteerblaadje.

3. Goed voor je ego

Een beetje onzeker, in een dip of ten prooi aan liefdesverdriet? Als iets je zelfvertrouwen opvijzelt, is het dit wel. (Bijvoorbeeld omdat jou volkomen onbekende, bijzonder goed gelukte exemplaren van het andere geslacht ineens van alles gaan doen om je beter te leren kennen. De minder prettig uitgevallen exemplaren doen dat misschien ook, maar die negeer je gewoon).

4. Überorigineel verjaardagscadeau

Niks voor jou dit, maar wel echt iets voor je beste vriendin? Geef haar op! Hoe grappig zou het zijn om haar als verjaardagscadeau te verrassen met een plek in de FHM500-lijst

5. Voor het goede doel

We zeiden het al: de opbrengst van de veiling gaat naar Free a Girl, een noodhulporganisatie die dat extra geld goed kan gebruiken om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen.

Doe mee en bemachtig plek #250 in de FHM500! En doe het snel, want de veiling sluit aanstaande zondag.