5 Tinder-clichés die we niet meer willen zien

tinder-cliches

Tinder wordt steeds populairder als date-middel. Uit VIVA’s single-onderzoek blijkt zelfs dat 12% van de vrijgezelle vrouwen Tinder inzet om een man – danwel scharrel – te vinden.

Toegegeven, het is ook leuk vermaak. Ook al ben je niet serieus op zoek naar een relatie. Lekker een beetje heen en weer swipen, er zijn saaiere dingen te bedenken. Maar die foto’s die sommige mannen toch uploaden… Het blijkt maar weer dat niet elke vent weet hoe hij zichzelf een beetje leuk kan profileren (voor vrouwen geldt overigens ongetwijfeld hetzelfde). Mashable zette een paar überfoute type foto’s op een rijtje die je regelmatig op Tinder tegenkomt.

tinder3Groepsfoto’s
Hé, die ene is wel leuk. Hmm, die jongen daarnaast minder. Wie zou hij zijn? Even verder scrollen naar de volgende foto. Weer een groepsfoto! Zo kunnen we er natuurlijk nooit achterkomen hoe je eruitziet. En daar draait Tinder vooral om, laten we eerlijk zijn. Hup, we swipen weer door naar de volgende.
tinder4Op de foto met een tijger/surfboard/jetski/al bungeejumpend
Jaja, we begrijpen het: je bent stoer. Op en top man, dat je zulke heftige hobby’s beoefent. We beginnen spontaan te soppen hoor. Next!

Met een zonnebril
Het belangrijkste van een gezicht: de ogen. En die kun je door die zonnebril dus niet zien. Daarnaast komt het ook een beetje onbeleefd over: als je nieuwe mensen ontmoet, houd je je zonnebril toch ook niet op?
tinder1Met een (knappe) vrouw aan zijn zijde
Tenzij je zoenend of hand in hand op de foto staat, kan het iedereen zijn. Een platonische vriendin, je nichtje, je zus. Maar wie een béétje serieus Tindert wil natuurlijk alleen vrijgezelle mannen tegenkomen. Daarnaast komt het – eerlijk is eerlijk – toch een beetje sneu over: alsof je wilt bewijzen dat je omgaat met knappe vrouwen. Nee, doe maar niet.

tinder2Spieren showen
We get it: je spendeert veel tijd in de sportschool. Maar van een showoff is niemand gecharmeerd. Als je een goed lichaam hebt, kunnen we dat ook wel door je kleding heen zien. Een ontbloot bovenlijf bewaar je beter voor het strand/de slaapkamer (tenzij je Ryan Gosling heet, om er zelf maar een clicheetje in te gooien).

Welke Tinder-fotoclichés ben jij inmiddels zat?
Bron: Mashable