5 uitgaanstips in Boedapest volgens een local

uitgaan boedapest

Wil je een goed avondje stappen in Boedapest, onthoud dan deze twee woorden: romkert (ruïnebar) en kert (tuin). De eerste zijn bars en clubs in vervallen gebouwen, de tweede zijn openluchtcafés. Tip van local Bas: probeer elke soort minstens 1 keer. Dit zijn zijn favorieten.

Tekst Bas van der Veer (time to momo-local in Boedapest)
 1. Szimpla Kert
  Een van de populairste hotspots vind je in het hart van de levendige Joodse wijk. Ongeveer 15 jaar geleden is Szimpla Kert begonnen als undergroundcafé: een leegstaand gebouw werd van de sloop gered en met oud meubilair en afgedankte spullen werd er een sjofele bar van gemaakt. Tegenwoordig is Szimpla Kert al lang niets meer underground, maar straalt het nog wel deze sfeer uit. Drink een drankje in een opengezaagde Trabant op de binnenplaats of rook een waterpijp vanuit een kappersstoel. Zelfs na meerdere bezoeken kan deze ruïnebar met de gekke aankleding je blijven verrassen.
 2. Akafca utca
  Het maakt niet uit wat je muzieksmaak is, in de straat Akafca utca is er voor ieder wat wils. Complete woonblokken zijn van de kelder tot het dak gevuld met dansvloeren en barretjes. In deze straat vind je onder andere ruïnebar Instant, die bekendstaat om zijn gekke feesten en als plek waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen op elektronische muziek. Als het goed weer is, en dat is het vrijwel elke dag tijdens de Hongaarse zomers, dan kun je bij Liebling lekker een drankje drinken op het dakterras of feesten op de binnenplaats van Kert.
 3. Goszdu udvar
  Tussen de straten Király utca en Dob utca vind je de Goszdu Udvar. In deze meer dan 200 meter lange passage vind je zeker weten een geschikte plek om de avond te beginnen of de nacht te eindigen. Er zitten hier hippe restaurantjes en een grote variatie aan kroegen. Loop hier even rond en kijk welk café het beste bij jou past. Voor een late night snack moet je bij de ingang aan Király utca zijn, hier vind je Zing Burger en de heerlijke pizzapunten van PizzaMe, beide een begrip in Boedapest.
 4. A38
  Liefhebber van livemuziek? Ga dan naar A38. Deze boot ligt aangemeerd naast de Petőfibrug. Het programma is zeer gevarieerd en internationaal. Je kunt zelfs Nederlandse bands tegenkomen? Zo traden hier vorig jaar De Staat, Dope D.O.D. en Kensington op. Let op: voor de A38 heb je een toegangskaartje nodig. Het is handig om deze van tevoren online te kopen.
 5. Divino
  Geen uitgaansplek, maar wel de moeite waard om te noemen: wijnshop Divino. In Nederland zijn Hongaarse wijnen nog niet echt bekend. Toch slepen de Hongaren regelmatig prijzen binnen met kwalitatief goede wijnen zoals de Tokaj. Voor een zacht prijsje vind je in een wijnshop al snel een goede wijn die je als souvenir mee terug kunt nemen. Maar welke wijn moet je kiezen? Dit kun je uitzoeken bij Divino, zij hebben een gevarieerd aanbod aan wijnen in verschillende prijsklassen. Het deskundige personeel geeft je graag advies en kan je meer vertellen over de herkomst van de wijn. Wil je iets eten? Bestel dan een bordje tapas. Divino zit in de uitgaanspassage Gozsdu Udvar.

Klik hier voor meer actuele tips over Boedapest.

Wil je niets meer missen van VIVA deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.