5x boeken die een perfect cadeau maken voor kerst

Ben jij er ook zo een die nu nog al haar kerstcadeaus moet inslaan? We feel you. Bespaar je een hoop kopzorgen en ga voor een boek, dan zit je altijd goed. Wij hebben de leukste boeken van het moment voor je op een rij gezet. 

Bucketlist Stedentrips

Er was al eens het boek Bucketlist Reizen en nu is er het boek Buckectlist Stedentrips van Marloes de Hooge. Perfect voor die vriendin of tante vol wanderlust. Want wat zijn de 25 steden waar je ooit een keer geweest móét zijn? En als je daar dan bent, wat zijn de absolute must do’s? Deze ode aan de citytrip is overigens ook het geschikte cadeau voor die oom of neef zonder al te veel wanderlust. Immers, een citytrip hoeft nooit lang te duren 😉

boekcadeaus
€ 21,99

Winter in het kattencafé

Zoals de naam al doet vermoeden spelen katten in dit boek van Melissa Daley de hoofdrol. Winter in het kattencafé gaat over poes Molly, die samen met haar kittens in een waar kattenparadijs woont. Namelijk: het eerste kattencafé van het stadje Stourton-on-the-Hill. Eigenaresse Debbie runt de boel, maar alles verandert als Debbies zus Linda met een gebroken hart aanklopt in bij het café. Debbie staat erop dat Linda bij hen blijft logeren, zolang ze maar wil. Maar Linda komt niet alleen. De katten zijn flink van de kaart door de komst van haar woest keffende hond, Beau.

Je leest het al, een perfect boek voor je schoonzus die hondsdol is van haar katten. Of voor je nichtje die houdt van poezelige small town stories. 

winter in het kattencafé
€ 15,99

Alles is uitvogelbaar

Broertje, zusje, neef, nicht, tante, oom, schoonzus, zwager, noem het maar op. Eigenlijk zou iedereen de inspirerende woorden van Marie Forleo’s Alles is uitvogelbaar moeten lezen. Bij het omslaan van iedere pagina krijg je meer en meer zin om je langgekoesterde dromen na te jagen, jezelf een schop onder je kont te geven en te stoppen met uitstellen. Een gouden cadeautip voor iedereen.

uitstelgedrag
€ 20,99

Volg me

Het perfecte cadeau voor al die nichtjes en neefjes die verslaafd zijn aan Instagram. Volg me gaat over Claire, een hardwerkende influencer die met hulp van manager Thomas in korte tijd een droomcarrière heeft opgebouwd. Op beeld lijkt haar leven een sprookje, maar de werkelijkheid is schrijnend; haar verslechterende gezondheid legt een bom onder haar succes. Hoe lang houdt ze dit bedrog nog vol?

Dan is er nog Thomas. Zijn talent agency werd dankzij paradepaardje Claire het gewildste influencersbureau van Nederland. Nu Claires gezondheid opspeelt, moet hij verder gaan dan ooit om de droom te blijven verkopen.

Joëlle is documentairemaker en plaatst de waarheid boven alles. Ze keurt de bewerkte wereld van influencers geen blik waardig, tot een docu over EPIC haar carrière kan redden. In haar zoektocht naar de waarheid heeft ze een verborgen agenda. Haar lijfspreuk ‘de waarheid voor alles’ verandert in ‘alles voor de waarheid’ en dit brengt haar aan de rand van de afgrond.

volg me
€ 16,99

Gelukkig met gewoontes

Wie aan de kersttafel moet nodig stoppen met hardnekkige gewoontes? Is het de tante die rookt, de neef met een online shopverslaving, je nichtje die meer tijd doorbrengt op social media dan ergens anders, of je vader die maar met de auto naar werkt blijft gaan terwijl-ie ook kan fietsen?

In Gelukkig met gewoontes geeft Wendy Wood – die al dertig jaar onderzoek doet naar de fascinerende wetenschap achter gewoontevorming – aan de hand van neurowetenschap, praktijkvoorbeelden en oefeningen de sleutel tot je onderbewuste. Oftewel: het deel van je hersenen dat bijna de helft van je gedrag bepaalt. Helder, inzichtelijk en praktisch, Wood  laat in dit boek zien hoe we nieuwe gewoontes en daarmee een leuker leven voor onszelf kunnen creëren.

gelukkig met gewoontes
€ 22,50

Banner

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.