5x geniale lifehacks voor Lowlands

Bij velen staat het steevast geblokt in de agenda: A Campingflight to Lowlands Festival komt er weer aan! De voorpret kan alvast beginnen, en dat is niet alleen leuk maar ook heel handig. Deze lifehacks zorgen ervoor dat het kiezen van een stage je grootste en enige zorg zal zijn. Want dat is al lastig genoeg.

1. Een goede meid is op alles voorbereid

Ja, het is een cliché. Maar er is een reden dat alle moeders dit roepen. Wie een beetje comfort wil op een campingfestival als Lowlands, moet daar thuis al aan denken. Dat het handig is om een schone onderbroek en powerbank mee te nemen, kun je je nog wel bedenken. Maar vergeet ook niet een vlag (om je tent terug te vinden), een nachtmasker (want: tenten laten vaak zonlicht door) en dopjes van spa flessen (mag niet, maar yolo!) in je tas te mieteren. Alle essentials – ja, dus ook schone onderbroeken – staan in deze grote festivalpaklijst.  Doe er je voordeel mee.

2. Skip die ellendige campingdouche-rij

Als je er eenmaal onder staat is het prima, maar die ríj… Douchen op Lowlands is toch wel een drama te noemen. Je kunt je stinkende oksels natuurlijk omarmen, maar wij zeggen je: het hóéft niet. Ga langs de Miele PowerWash en dans jezelf schoon. Helemaal festivalproof. Let wel: de ruimte in elk wasrondje is beperkt. Daarom is het slim om je tent in de buurt van de PowerWash op te zetten, buurtbewoners krijgen namelijk tussen 10:00 en 11:00u voorrang op andere bezoekers. Ben je van plan om door de PowerWash te gaan? Zet jezelf aanwezig op Facebook, kun je meteen zien met wie je een douche kunt nemen ;-).

3. Loop nooit meer een festivalflirt mis

Dan een tip voor de single ladies onder ons. Een festival is bij uitstek een plek om er op los te flirten. Loopt die knappe, bebaarde Viking nét voorbij of heb je gewoon even niet de ballen om jouw festivalflirt aan te spreken? Tinder komt tussen het blokkenschema door met een handige update: festival mode. Met deze nieuwe update kun je aangeven op welke festivals jij deze zomer staat te shinen. Tinder doet dan al het halve werk voor je en kijkt wie er nog meer op het festival te vinden zijn. Zo hoef jij alleen nog maar te swipen, een leuk praatje te maken en tada: daar zijn je eerste festivaldates.

4. Biertje over je festivalshirt heen?

Je bent natuurlijk op een festival en things get dirty. Maar het is wel heel zuur als je jouw perfect uitgedachte festivallook niet langer dan vijf minuten kan dragen doordat een andere Lowlands-ganger te enthousiast met zijn biertje staat te dansen. Met een appje naar de Miele waslijn is dit probleem opgelost. App via 06-29142647 of slide in hun Instagram- of Facebook DM, en als je geluk hebt krijg je voorrang in de PowerWash-rij.

5. Sta altijd vooraan bij je favoriete band

Je kent het wel: het is zo gezellig dat je de tijd uit het oog verliest. Tot je erachter komt dat Tame Impala al losgaat op het podium. Ai. Toch is er geen reden voor paniek. Loop om en probeer via de zijkant het publiek in te duiken. Zo kom je veel sneller vooraan te staan dan als je achteraan begint. Kijkt iemand een beetje boos? Doe alsof je iemand zoekt, desnoods met drie bier in je handen.

En dan nog een extra tip voor na Lowlands: lever je vieze festivalkleding (en vies is meestal nog een understatement) op maandagochtend in bij de Miele Laundry Club. Voor 25 euro (of acht muntjes, als je iets te optimistisch bent geweest bij de muntenkassa) heb je drie kilo minder om over die beruchte brug te sjouwen en je kleding wordt gewassen, gedroogd en gestreken bij je thuis afgeleverd.

banner

Beeld: ANP