5x keukentrucs die je voor je dertigste wil kennen

Keukentrucs

De een houdt ervan, de ander haat het: in de keuken staan. Een vers maaltje bereiden, een snelle pizza in de oven. Of je er nou gek op bent of niet, er zijn áltijd trucs die je leven makkelijker maken, ook achter het fornuis. 

Zo rond je dertigste heb je er vast al heel wat mislukte gerechten, gelukte taarten, gevloek en rondvliegende borden op zitten.  En toch sta je er weer want ja, a girl’s gotta eat. Deze keukentrucs gaan jouw kokende leven zéker makkelijker maken.

Keukentrucs die het makkelijker maken

 • Vettige tupperware bakjes ontvetten (in plaats van ze weg te gooien) 
  Die tupperware bakjes zijn natuurlijk je beste vriend als je restjes bewaard. Maar als je een restje pasta bolo in de vriezer hebt gedaan, het eruit haalt en dan ontdooit, is dat bakje zó goor. Je krijgt die vettigheid er bijna niet af. Met deze TikTok hack wel.
@adikempler

This hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! #fyp #cookingvideos #cookinghacks #lifehacks #hacks #stainremover #foryou #foryoupage

♬ original sound – adikempler

 • Het leed dat taarten snijden heet 
  Dat moment (pre-covid) dat iedereen aan de eettafel zit en mensen zeggen: ‘Jij bent jarig! Snijd jij de taart maar’ en dat er dan meteen rode vlekken van stress in je nek te zien zijn, want hóe snijd je zo’n taart nou handig? Voor altijd verleden tijd met deze hack.
@mimstercx

My mom is a beast #fyp #food #lifehack #creative

♬ original sound – Janice Castro

 • Op ieder potje past een deksel
  Maar op ieder handvat van de pan ook. Zit je ook altijd te kloten met die deksel als je even in je groente wil prikken of ‘het al gaar is? Nou die parkeer je dus gemakkelijk in ’t handvat. Kijk zelf maar.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Memes | Culture | Comedy (@pubity)

 • Altijd brandschoon bestek 
  Op zich fijn dat je zelf de afwas niet hoeft te doen en een vaatwasser hebt, aan de andere kant vervelend want dat bestek heeft altijd van die onbestendige plekken. Watervlekken, natuurlijk, maar het ziet er niet echt lekker uit als je gasten hebt. De oplossing is makkelijker dan we dachten (en nee, je hoeft niet naderhand nog te poetsen).
@muetze_katze

No more water stains!🙏🏻🍴#lifehacks #aluminiumfoil #lifehack #water #fy

♬ FACK by eminem – meez ♣︎

 • Tomaten snijden voor gevorderden 
  Cherrytomaatjes snijden is niet lastig, maar wel een gedoe. Met deze hack is dat verleden tijd.
@pierre.le.chef

#lifehack #foodhack #learnontiktok

♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: TikTok | Beeld: Getty Images
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster