5x de leukste strandtenten van Valencia

chiringuitos Valencia

Van shoppen in Parijs tot cultuur snuiven in Rome en feesten in Berlijn. Wie houdt er niet van vakantie? Wij wel, en daarom delen we deze maand elke week een lijstje met travel tips in een andere stad! Deze week: chiringuitos in Valencia.

Tekst en beeld Fleur van de Put (time to momo-local)

Als het kwik stijgt tot boven de 25 graden, is het tijd om naar het strand te gaan. Vanaf eind mei worden alle chiringuitos (de strandtenten) van Valencia weer opnieuw opgebouwd. De strandbedjes worden iedere ochtend netjes onder de parasols gezet voor een heerlijke dag relaxen op het strand.

Begin je dag goed met een tropisch sapje van ananas, meloen en mango, een cortado (kleine koffie met melk) en een tostada con tomate (geroosterd brood met tomaat) bij een van de chiringuitos. Tegen de lunch staat de wijn koud en bestel je een zomerse salade, die extra lekker smaakt met je voeten in het zand. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot boven de 30 graden en ieder uur neem je een verfrissende duik in de Middellandse Zee. Als rond 20.00 uur de zon langzaam ondergaat en het iets afkoelt, is het tijd voor swingende reggae, lounge- of salsamuziek en een zomerse cocktail.

In Valencia is de lange zomer al begonnen, en bijna elke dag is het wel strandweer. We zetten de vijf leukste chiringuitos voor je op een rij.

  1. Chiringuito Elocho ligt het verst weg, noordelijk aan het Patacona-strand. Met de fiets is dit strand goed te bereiken en sowieso is de route vanuit de stad hiernaartoe erg mooi, door het park en over de boulevard. De ongedwongen Caribische sfeer bij de chiringuito is laid back en relaxed, precies wat je zoekt in een dagje strand. Er zijn regelmatig kleine gratis concerten op donderdag- of vrijdagavond vanaf 20.00 uur.
  2. A la Bartola Beach is een vrolijke beachclub die dagelijks geopend is tussen 9.00 en 23.00 uur. Ze serveren heerlijke cocktails met vers fruit. Op zondag tegen de avond wordt er vaak gedanst op salsamuziek of er staat een dj te draaien. Deze chiringuito is extra fijn door de goede ligbedden en de houten banken met zachte kussens.
  3. Chiringuito La Mas Bonita valt meteen op door de azuurblauwe aankleding. Hier kom je sowieso voor de heerlijke taartjes. Bij de strandtent hoort het restaurant met dezelfde naam aan de boulevard, waar je goed kunt lunchen. Op vrijdagochtend zijn er regelmatig gratis yogasessies om de dag extra goed te beginnen.
  4. De naam van de strandtent Beachbol zegt eigenlijk al genoeg. Dit is de sportiefste chiringuito van allemaal. Deze bar ligt midden tussen de beachvolleybalvelden op het Malvarrosa-strand. De velden zijn gratis te gebruiken en ook als je géén eigen team vormt, dan is het hier gemakkelijk om aan te sluiten bij een andere groep. In juli en augustus zijn er ook dagelijks gratis yoga, Pilates en tai-chi-lessen.
  5. De Marina Beach Club is de meest luxe strandtent van de vijf. Hier huur je in het weekend een bedje voor € 50 p.p., waarvan € 30 besteed kan worden aan eten en drinken in de chiringuito El Portet. Je mag gebruikmaken van het zwembad en tegen de avond gaat de muziek harder en wordt er gedanst.

Meer actuele tips over Valencia? Klik hier.

Zie ook:
5x lekker eten in Napels

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.