5x de leukste dingen om te doen in Den Haag

den haag

Den Haag staat bekend als statige stad waar onze regering huist en de koninklijke familie haar paleizen heeft. Maar de Hofstad is vooral creatief, kunstzinnig en muzikaal. In de hele stad vind je leuke restaurants, hippe boetieks, mooie vintagewinkels en fijne koffietentjes. Dagje Den Haag gepland? Met deze vijf tips heb je sowieso een leuke en afwisselende dag.

Tekst Alexandra Gossink, time to momo-local in Den Haag
 1. Fotomuseum Den Haag
  Verrassende, sexy, mysterieuze of rauwe fotografie, dat is wat je kunt verwachten van een tentoonstelling in het Fotomuseum Den Haag. De mens staat bijna altijd centraal en het getoonde werk kan zowel controversieel, vervreemdend als ontroerend zijn. Maar je zult zeker geraakt worden.
  Stadhouderslaan 43, www.fotomuseumdenhaag.nl
 2. Boot Varen
  Bekijk de stad eens vanaf een andere kant: de leukste rondvaarttocht door Den Haag maak je met Boot Varen. Je kunt zelf een thema bedenken en je vrienden uitnodigen voor een privétocht (what happens on the boat stays on the boat), of bij een van de bestaande vaarten opstappen. Ga bijvoorbeeld voor de Wijn Boot, waar je kunt kiezen uit een Italiaanse, Spaanse of Franse wijnproeverij en zelfs een basis wijncursus kunt doen! Of kies de Picknick Boot, waarbij na het varen de picknickmanden voor je klaarstaan. Meer inspiratie, mogelijkheden en ideeën vind je op de website.
 3. Meneer Chocola
  Chocolate is always a good idea.
  Dat vinden ze bij Meneer Chocola ook. Patissiers Boris en Ted maken allerlei chocolade goodies. Naast chocola kun je hier ook terecht voor taarten, cakes, lunch en een opperbest bakkie koffie.
  Keizerstraat 124, www.meneerchocola.nl
 4. Kattencafé Ditjes en Katjes
  Oké, je moet wel van katten houden om hier naar binnen te stappen, maar ben je gek op poezenbeesten, dan is er geen leukere plek om een taartje te eten dan kattencafé Ditjes en Katjes. Hier chill je met een koffie of wijntje, een hapje eten, kletsen met je vrienden en een stuk of wat snorrende katten om je heen. De katten die in het café wonen zijn door eigenaresse Eef geadopteerd uit het asiel. Mensen blij, katten blij: niets meer aan doen.
  Piet Heinstraat 66, www.kattencafeditjesenkatjes.nl
 5. Instatour
  Vind je het ook moeilijk om de perfecte Insta-waardige foto te maken? Ga dan mee op Instatour. De ‘zusters’ van de PR Kliniek (twee ontzettend leuke dames die creatieve en kleine ondernemers helpen hun werk te boosten) en styliste Hipaholic nemen je mee door het Zeeheldenkwartier. Ze laten je met frisse blik alle hotspots zien in deze leukste wijk van Den Haag. Ondertussen leer je slimme trucs voor smartphone-styling en -fotografie. Houd hun Facebookpagina in de gaten voor nieuwe tours!

Meer actuele tips over Den Haag vind je hier.

Wil je niets meer missen van VIVA deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.