5x toffe transgender YouTubers

Ze zijn fierce, mooi en inspirerend. En ze delen hun transgender-ervaringen met de hele wereld via YouTube.

Tekst Eline Krak

1. Kat Blaque
YouTube kanaal: TransDIYEr
De Afro-Amerikaanse Kat begon met YouTube in 2012 en vlogt sindsdien over transfobie (angst voor transgenderisme en transseksualiteit), racisme en muziek. Kortom, haar hele leven. Ze doet mee in de BuzzFeed videos en schrijft voor de Huffington Post.

schermafbeelding-2016-11-08-om-10-36-35

2. Skylar Kergil
YouTube kanaal: skylarkeleven
De 24-jarige Skylar uit Boston legde zijn hele transitie vast op YouTube, maar heeft ook een blog waarop hij gedichten schrijft (“some days it feels like I killed my twin sister”) en zijn moeder interviewt over transgenderisme. Doordat zijn vlogs en blogs zo populair zijn, wordt hij regelmatig uitgenodigd om op universiteiten en middelbare scholen te spreken.

schermafbeelding-2016-11-08-om-15-28-23

3. Jessie Maya
YouTube kanaal: JessieMaya
Deze Nederlandse blogger/vlogger creëert met zijn Transgender Update Videos een hoop begrip voor transgenders die in hun transitieproces zitten. Daarnaast maakt hij video’s met special effect make-up waar je mond van openvalt.

schermafbeelding-2016-11-08-om-15-32-16

4. Gigi Gorgeous
YouTube kanaal: GregoryGORGEOUS
Hou je van wat meer glitter, glam en Amerikaanse overdrevenheid, kijk dan naar deze vrouw. Waar ze voorheen nog Gregory Gorgeous heette, is ze sinds een tijdje Gigi Gorgeous en volop vrouw. Blond, busty en met heel veel make-up.

(Links: Gigi)

5. Jamie Raines
YouTube kanaal: Jammidodger
Een 22-jarige transgender uit Engeland die van vrouw naar man is gegaan. Hij plaatst timelapses van zijn transitie, trouwupdates met zijn vriendin en weidt zelfs uit over een probleem waar hij nog steeds mee te kampen heeft: ongesteld zijn als transgenderman.

schermafbeelding-2016-11-08-om-15-48-31

 

Wil je meer lezen over transgenderisme, transseksualiteit en genderfluïde? Kijk dan naar ons speciale dossier in de VIVA van deze week.