7 plaatsen waar de selfie stick (helaas) verboden is

We moesten er even aan wennen, maar inmiddels hebben we de selfie stick in ons hart gesloten. Een foto zegt immers meer dan 1000 woorden… We nemen ‘m mee naar festivals, dagjes strand en citytrips maar pas op: op veel plaatsen is de fotostok inmiddels verboden!

Britse stadions

In januari besloot Tottenham Hotspur dat het over moest zijn met de selfie stick. De directie ziet de stick net als vuurwerk en messen als wapen en verbood ‘m. Niet veel later volgden ook Arsenal, Manchester United en Manchester City. Helaas, je kans op een selfie met een voetbalfan is voorbij…

Australian Open

Helemaal verboden heeft het Australische tennistoernooi de selfie stick nog niet, maar omdat het foto-hulpmiddel de tennissers zou kunnen afleiden van hun spel moeten de selfie-lovers hun kiekje nemen in een speciale ‘selfie zone’.

Vliegtuigen

Een jaloersmakend kiekje dat je in het vliegtuig zit naar een zonnige bestemming, velen hebben ‘m in hun collectie. Inmiddels is dat echter niet meer vanzelfsprekend: de fotostok wordt bij Air France afgepakt wanneer je deze in je handbagage hebt! Bij andere vliegtuigmaatschappijen moet je er vooral niemand mee lastig vallen, dan is er weinig aan de hand.

Verenigde Staten

In het beroemde Smithsonian is het de bedoeling dat je de selfie stick in je tas laat, uit angst dat je de kunstwerken beschadigt. Ook bij het Getty Center in Los Angeles, de National Gallery of Art in Washington, het Museum of Contemporary Art in Chicago en verschillende musea in New York en Seattle is het gebruik ervan officieel verboden. Een woordvoerster van het Museum of Art of Seattle stelt dat het niet is alleen ter voorkoming van schade: “Er is ook nog de irritatiefactor.”

Centre Pompidou

Bij het Paleis van Versailles, het Louvre en het Centre Pompidou heb je niet langer de mogelijkheid jezelf voor de musea op de foto te zetten: ook daar geldt inmiddels een verbod. Het is de bedoeling dat je je stick bij de beveiliging neerlegt en naderhand weer ophaalt.

Zuid Korea

In Zuid Korea is het gebruik van de selfie stick niet strafbaar, maar de verkoop ervan wél. De reden? Niet omdat het niet cool is, maar omdat de elektromagnetische straling van de bluetooth van de selfie stick andere apparaten kunnen verstoren.  Wanneer de Koreanen zich hier niet aan houden hangt hen een boete van 20.000 euro en/of een gevangenisstraf van maximaal drie jaar boven het hoofd… Tsja, dan denk je wel drie keer na voor je een handeltje begint!

Wembley Arena

“Ons advies is om de selfie stick niet mee te nemen maar foto’s te nemen met je inmiddels goed geoefende arm,” aldus de zegsvrouw van het Wembley Arena in Groot-Brittanië. Dat is in in ieder geval duidelijk!

Beeld: iStock