Yes: er zijn 157 nieuwe emoji’s in aantocht

emoji's

Tegenwoordig kunnen we hele gesprekken voeren zonder ook maar een woord te gebruiken. Met emoji’s kunnen we namelijk precies zeggen wat we bedoelen. Voor iedereen die net zo dol is op de poppetjes, dieren en etenswaren als wij, hebben we goed nieuws. Er verschijnen dit jaar maar liefst 157 nieuwe emoji’s.

Ander kapseltje doen?

Een van de veranderingen is dat er straks verschillende haarstijlen mogelijk zijn. Zo kan een gezichtje rood of grijs haar krijgen, of krullen, of kaal zijn. Het was al mogelijk om de huidskleur aan te passen. Superhelden en slechteriken kunnen straks ook vrouwelijk worden. Een andere verandering is dat de huidskeur van benen en voeten ook kan worden veranderd.

Lalalalamaaa

Andere nieuwe emoji’s zijn onder meer de piratenvlag, een softball, een kreeft, een papegaai, een pauw, een verhit én een bevroren gezicht, een gezicht met een feesthoedje, een wc-rol, een tand, een wandelschoen, een witte laboratoriumjas, een lama (woohoo!), een nijlpaard, een zwaan, paksoi, een bagel, vuurwerk, een puzzelstuk, een telraam, een magneet, een reageerbuis en een stuk zeep.

Even geduld nog

De nieuwe lijst is bekendgemaakt door het Unicode Consortium, het samenwerkingsverband van grote techbedrijven dat over de icoontjes gaat. In totaal zijn er nu bijna 3000 emoji’s. Mensen die apps als WhatsApp en Messenger gebruiken, kunnen de nieuwe emoji’s waarschijnlijk vanaf augustus of september gebruiken.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld Twitter