Máxima zingt afscheidslied op begrafenis van zusje Inés

Nabestaanden van Inés Zorreguieta (33) zongen gisteren op haar begrafenis liedjes van Bob Dylan en Bob Marley, dat melden Argentijnse media. Het jongere zusje van koningin Máxima overleed afgelopen donderdag in haar appartement in Buenos Aires. Vermoedelijk pleegde Inés zelfmoord.

Koningin Máxima zong voor Inés het nummer ‘Is This Love’ van Bob Marley. Daarna zong ze samen met haar familie het nummer ‘Knockin’ on Heaven’s door’ van Bob Dylan, zo vertelde modeontwerper Benito Fernández aan La Nacion.

De modeontwerper, waarvan Máxima regelmatig creaties draagt, vertelde ook dat dit niet de eerste keer was dat de koningin en haar familie het nummer van Bob Dylan zongen. Dat zouden ze in augustus vorig jaar ook gedaan hebben op de begrafenis van Jorge Zorreguieta, de vader van Máxima en Inés. Hij overleed op 89-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker en ligt op hetzelfde kerkhof als zijn dochter Inés begraven.

Witte bloemen

Tijdens de uitvaartplechtigheid hielden de koningin en haar broer Martin voor de aanwezigen een korte toespraak. Amalia, Alexia en Ariane legden samen met hun ouders bij de teraardebestelling van Inés Zorreguieta een boeket witte bloemen op haar houten kist.

Bron: AD | Beeld: ANP