Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week


Homeland seizoen 7

Hoewel het lenteweer misschien schreeuwt om lekker naar buiten te gaan, kan een avondje Netflixen nooit kwaad, toch? Zeker niet als je hoort dat seizoen 7 van Homeland eíndelijk op de streamingdienst staat. Maar er is nog veel meer!

Films

Captains Courageous

Een oudje uit 1937 kreeg twee remakes, waaronder deze uit 1996. Deze ‘coming of age’-film gaat over Harvey Cheyne, de tot op het bot verwende zoon van een Amerikaanse zakenman. Als hij van school wordt gestuurd vanwege zijn gedrag neemt zijn vader hem mee op reis naar Europa voor wat vader-zoon tijd. Dit avontuur loopt anders dan gepland.

The Holiday

De Amerikaanse Amanda (Cameron Diaz) ruilt voor twee weken van huis met de Britse Iris (Kate Winslet). Beiden hebben zo hun eigen redenen om er even uit te willen en allebei vinden ze wat ze zoeken in de omgeving van de ander. Een prima film voor op de bank.


MeesterSpion

De mensen achter Mees Kees en Dummie de Mummie maakten de familiefilm MeesterSpion. MeesterSpion gaat over de 10-jarige Tim die samen met zijn ouders en zusje naar een hotel aan de kust verhuist. Daar ontmoet hij Simon, die is ontwaakt uit het jaar 1973. Deze spion heeft nog een misdaad op te lossen en Tim gaat helpen.
Tower Heist
Een comedy over een groep werknemers van een multimiljonair die wraak nemen. Zij zetten het hun werkgever betaald als ze hij ze financieel belazert. Het geld waar ze recht op hebben moet dan maar kwaadschiks worden gehaald. Met Ben Stiller, Eddie Murphy en de komische Gabourey Sidibe .

Lees bij Superguide meer over welke films je echt moet zien, en welke niet.

Series

Homeland seizoen 7

Deze populaire serie zit inmiddels alweer aan haar zevende seizoen. Homeland seizoen 7 start met Carrie die haar baan in het Witte Huis heeft opgezegd en samenwoont met haar zus Maggie. In seizoen 6 werden halsoverkop nog eens 200 leden van de geheime dienst opgepakt, en het is aan Carrie om deze mensen –die zonder proces vast kwamen te zitten- vrij te krijgen. De zevende serie van Homeland bleek overigens veel paralellen te hebben met de actualiteiten.

The Umbrella Academy seizoen 1


Een Netflixserie over een dysfunctionele familie van superhelden. Samen moeten ze achterhalen hoe hun vader is overleden maar de samenwerking laat te wensen over. Een serie die veel kijkers met spanning hebben afgewacht. Waarom? Lees hier over de 5 redenen waarom iedereen zo’n zin heeft in The Umbrella Academy.

The Break seizoen 2

Een Frans-Belgische misdaadserie waarin de rechercheur en psychiater uit seizoen 1 weer samen optrekken om een moordzaak uit te pluizen. Deze keer om de onschuld van een patiënt te bewijzen. In een kleine gemeenschap proberen ze door te dringen tot de waarheid. Voor fans van series als Broadchurch.

Dating Around seizoen 1

Net als in het bekende First Dates gaat Dating Around om mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten tijdens een date. Soms gaat dat goed, soms gaat dat minder, maar vermakelijk is het altijd.

Flavorful Origins seizoen 1

Deze nieuwe food-serie neemt een kijkje in de geschiedenis en verhalen in de Chinese keuken. Uiteraard met prachtige beelden van landschap en uiteraard de mooiste ingrediënten, zo nodig voorzien van een mooie slow motion om de kijker te laten watertanden. Op Netflix zijn zoals bekend prachtige series en docu’s over eten te zien.

Kijk bij Superguide naar de uitgebreide lijst mét trailers en tips over wat je niet mag missen.

Documentaires

Behind the Curve

Behind the Curve gaat over de bijzondere wetenschap-ontkenners van de wereld: de ‘flat earthers’, Deze groep mensen gelooft heilig dat de wetenschap er helemaal naast zit en dat de aarde plat is. Met allerlei wonderlijke modellen en theorieën praten ze recht wat rond is. Een kijkje in een bijzondere wereld.

Period. End of Sentence

Een bijzonder goed ontvangen documentaire over een Indiase groep vrouwen die de productie van maandverband beginnen. Niet zo bijzonder, zou je denken, zij het niet dat dit om een klein dorp gaat waar menstruatie nog een totaal taboe is. Het project waar de film over gaat is nog steeds een succes, overigens.

Bron: Superguide.nl | Beeld: Still uit trailer
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!