9 dingen die veranderd zijn sinds de komst van social media

9 dingen die veranderd zijn sinds de komst van social media

Vandaag is het Social Media Dag! Ja, het bestaat dus echt. En let’s face it: in de afgelopen 10 á 15 jaar hebben Facebook, Twitter, Whatsapp en Instagram toch wel een heel grote plaats ingenomen in ons dagelijks leven. We zouden bijna vergeten hoe het daarvoor was… Daarom hieronder: 9 dingen die veranderd zijn sinds de komst van social media. Weet jij er nog meer?

  1. Had je vroeger een groepje van 8 vrienden, nu ga je richting de 800. Thanks to Facebook!
  2. Schoolreunie? Ontzettend overbodig. Je weet exact wat al je klasgenootjes van 20 jaar geleden nu doen. Laat staan hoe ze er uitzien.
  3. Het kan niet anders dan dat de verkoop van verjaardagskalenders zwaar gekelderd is. Facebook houdt immers alle verjaardagen voor je bij! En dat houdt dus ook gelijk in dat je niet 8, maar 800 mensen feliciteert per jaar.
  4. Nieuws kijk je om 8 uur ’s avonds, of je laat je ’s morgens bijkletsen door Jan de Hoop. Nou, not anymore! Tegenwoordig voorziet jouw timeline je elke minuut van de dag van het laatste nieuws. When. Does. It. Stop.
  5. Weet je nog die tijd dat je foto’s nam, ze een week later af liet drukken en er netjes een album van maakte die je vervolgens nooit meer inkeek? Nu maak je het album niet meer voor jezelf, maar voor iedereen die het maar wil zien. Lekker veel likes scoren en laten zien hoe tof jouw leven is!
  6. Zal ik zijn telefoonnummer vragen? Tegenwoordig allang niet meer nodig: je stuurt die knappe gast gewoon een Facebook-bericht.
  7. Bellen? Dat is tegenwoordig eigenlijk net zoiets prehistorisch als een T-Rex. Wil je echt bellen? Dan stuur je op zijn minst eerst een appje of het mogelijk is.
  8. Af en toe een leuk feestje op zijn tijd, áls er wat te doen was. Nou, daar hoef je nu niet meer bang voor te zijn. Minstens twee keer per dag ontvang je een uitnodiging voor een festival, feest of verjaardag en je ziet precies van tevoren wie er ook gaan.
  9. Zoals ondergetekende nog wel eens vijf brieven naar alle vijf de Spice Girls heeft gestuurd, dat gebeurt nu nooit meer. Een tweetje is zó gestuurd en de kans is ook iets groter dat je daadwerkelijk antwoord krijgt.