Acteur Alwin Pulinckx: ‘Zij wilde graag, maar ik was er niet klaar voor’

Alwin Pulinckx

 

Acteur Alwin Pulinckx (34) staat al bijna vijftien jaar op de planken voor Toneelgroep Amsterdam, is over the moon met zijn vriendin Sanne en zelfs al klaar voor gezinsuitbreiding. Valt er nog iets te wensen? ‘De lakens delen met Cate Blanchett.’

Ben je weleens onzeker in bed?
“Als tiener was ik erg onzeker. Ik heb nooit sexuele voorlichting gehad en moest echt alles zelf uitvinden. Dat vond ik ingewikkeld. Ik had ook pas laat door wat flirten was, en dat vrouwen dat met mij deden. Nog steeds trouwens. Mijn eerste keer was op mijn hoogslaper, met een meisje dat heel graag wilde. Ik was er eigenlijk nog helemaal niet klaar voor. Spijt heb ik er niet van, en eerlijk gezegd kan ik me er ook weinig van herinneren: we waren allebei dronken. Met Sanne ben ik nooit onzeker. Het voelt vertrouwd. Je kunt in een veilige omgeving steeds weer stappen zetten. Dat geeft sex een  nieuwe, diepere laag.”
 

Heb je periodes gehad waarbij je niet uit bed wilde komen?
“De periode tussen mijn twintigste en vijfentwintigste was erg naar. Ik had last van een angststoornis. Ineens was ik overal bang voor. Ik durfde de deur niet uit. In die tijd was het echt een opgave om uit bed te komen. Nu ik terugdenk aan die periode vind ik het vooral zonde. Wat een verspilling van energie en tijd. Ik dacht dat je van ongelukkig zijn beter ging acteren, maar nu ik een leuk leven heb buiten mijn werk weet ik dat dat niet zo is.”
 

Met wie zou je nog weleens de lakens willen delen?
“Cate Blanchett. Zij is echt steengoed. Fenomenaal. Ze kan het ene moment heel lelijk zijn en het andere moment bloedmooi. Ook een bepaalde mate van intelligentie vind ik aantrekkelijk. Als een vrouw knap is, maar niet intelligent… laat dan maar.”

 
Wat is je grootste droom?
“Papa worden. Ik ben er nu al een aantal jaar klaar voor. Elke keer dat ik vaders met hun kinderen zie, voel ik dat sterk. Ons huis is net verkocht, en kinderen krijgen is iets waarvan ik echt hoop dat het ons gegeven is. Mijn vader had op mijn leeftijd al zes kinderen, al gaat dat me een beetje ver.”

 
AvdMeer_viva_wwm_AlwinPulinckx_26

Meer slaapkamerbiechten van Alwin lezen? Lees VIVA 22, tot 27 mei in de winkel.

Bron: VIVA 22
Beeld: Anke van der mee