Acteur Benedict Cumberbatch vindt dat vrouwen hetzelfde moeten verdienen

benedict cumberbatch

Goed nieuws! Benedict Cumberbatch (je weet wel, van Sherlock en The Imitation Game) heeft laten weten alleen nog aan projecten mee te werken waar vrouwen en mannen evenveel verdienen.

‘Gelijke salarissen en gelijke behandeling zijn de centrale principes van feminisme,’vertelt Cumberbatch in een interview met Radio Times. Hij vindt dat vrouwen nog altijd niet gelijk behandeld worden en roept collega’s op om zijn voorbeeld te volgen. ‘Kijk naar je salaris en vraag wat vrouwen betaald krijgen. Als ze niet hetzelfde salaris ontvangen als mannen, moet je zeggen dat je niet meewerkt.’

De acteur wil vrouwen graag een belangrijkere rol geven binnen de filmwereld. In Cumberbatch’ productiebedrijf SunnyMarch werken vrijwel alleen maar vrouwen. ‘Ik ben er trots op dat mijn bedrijfspartner Adam Ackland en ik de enige mannen zijn binnen de organisatie. Ons volgende project is een verhaal over het moederschap, volledig bekeken vanuit het vrouwelijk perspectief. Het is de bedoeling om in de toekomst meer van dit soort projecten te doen. De helft van het publiek bestaat immers uit vrouwen,’ zegt de 41-jarige Cumberbatch.

Bron: ANP | Beeld: Getty Images

https://www.magazine.nl/abonnement/viva