Deze acteur kruipt in de huid van Charles in nieuw seizoen ‘The Crown’

Charles the Crown

De geruchten gingen al langer, maar nu lijkt niemand minder dan Josh O’Connor het te bevestigen. De rol van Charles in The Crown zal vertolkt gaan worden door Dominic West. En daarmee moet de vorige acteur het stokje na twee seizoenen doorgeven.

Al langer werd gefluisterd dat Dominic, bekend van onder meer de series The Affair en The Wire, de rol van de Britse troonopvolger zou gaan spelen in de populaire serie.

Charles The Crown

Netflix heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar Josh nu dus wel. ‘Het spelen van het personage heeft me veel plezier gebracht. Maar het is mooi om weg te lopen en het stokje over te dragen aan Dominic West’, aldus de acteur in de Britse GQ.

Andere rollen

Hoewel de streamingdienst de rol van Charles in de laatste twee seizoenen nog niet heeft aangekondigd, zijn andere belangrijke rollen wel al bekendgemaakt. Zo nemen Imelda Staunton, Lesley Manville en Jonathan Pryce de rollen over van respectievelijk Olivia Coleman als koningin Elizabeth, Helena Bonham Carter als prinses Margaret en Tobias Menzies als prins Philip. Ook de rol van Charles’ ex Diana is al bekend: Elizabeth Debicki volgt Emma Corrin op in die rol.

Seizoen 5

Het is nog niet bekend wanneer het een-na-laatste, vijfde seizoen te zien zal zijn. Eerder meldde Deadline dat de opnames in juni moeten beginnen.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: ANP | Beeld: Brunopress
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!