Acteur Stefan Rokebrand: ‘Ik vind praten over sex erg ingewikkeld’

Als Soldaat van Oranje in de gelijknamige musical is Stefan Rokebrand de held van het verzet. Maar ook het echte leven mag van de boomlange acteur, vriend, vader en minnaar allemaal best groots en meeslepend zijn.

VIVA uitgeslapen

Van welke bedpartner heb je het meeste geleerd?
“Ik heb behoorlijk rondgeneusd toen ik vrijgezel was en geweldige sex gehad. Maar het wordt pas echt bijzonder als je jezelf helemaal aan iemand kunt overgeven omdat je van elkaar houdt. Ik heb daarom het meest geleerd van mijn vriendin. Eén goeie nacht met elkaar doorbrengen is een makkie, dat lukt met duizenden vrouwen. Maar het na tien jaar nog steeds spannend kunnen houden tussen de lakens? Er zijn er maar weinig waarmee dat lukt.”
Held op het toneel, held tussen de lakens?
“Dat hangt van mijn stemming af. Bij een vluggertje kan ik wel een macho-rol aannemen. Maar ik kan ook heel rustig zijn, de tijd nemen. Ik vind het trouwens ook heerlijk als zij de held is en het heft in handen neemt.”
Ben je weleens onzeker in bed?
“Ja, ik kan nog altijd onzeker zijn over of ik het wel goed doe. En ik wil ervoor waken dat ik lui word. Denken: het is wel goed zo, want zo doen we het altijd. Mijn vriendin en ik praten er ook over, maar dat blijf ik ingewikkeld vinden. Ik ben niet preuts, maar moet toch een drempel over voor zulke gesprekken. Ik krijg er nog steeds rode wangen van. Praten tíjdens de sex is voor mij echt een no-go, trouwens. Dat vind ik een van de grootste afknappers ooit.”
 
BRON: VIVA 24, tot 10 juni in de winkel.
Beeld: A vd Meer