ADE: Where to go?

Amsterdam Dance Event gaat weer bijna los. Onze hoofdstad zal weer gevuld worden met stevige electro- deuntjes die lekker tegen de muur aan beuken. Veel te zien. Weinig tijd. 450 feestjes. 2.200 artiesten. En dat allemaal in 5 dagen. Waar moet je écht bij zijn?

 Woensdag 19 oktober

De Italiaanse vinylveelvraat Mr Ties en de kettingrokende Duitse groovy-meister Move D trappen af in de piepkleine Disco Dolly. ADE komt er meteen met gestrekt been in met een klassieke waarom-ook-niet-woensdag. Dolly Surround krijgt dit legendarische Italiaans/Duitse duo op bezoek om totaal mee uit je dak te grooven.

Waar moet je zijn? Disco Dolly, Handboogstraat 11 Amsterdam. 23-7 uur. Tickets zijn aan de deur te koop voor € 15, of bestel je hier in de pre-sale voor een tientje.   

Donderdag 20 oktober

Club Shelter (onder A’DAM Toren) debuteert op ADE. Net verbouwd en verser dan vers. De eerste line-up is meteen raak, met Detroit enigma Moodymann en een fraaie b2b van Amsterdammer Tom Trago en Schot Jackmaster.

Waar moet je zijn? Shelter, Overhoeksplein 3 Amsterdam. 23-8 uur. Tickets zijn hier te bestellen à € 20. 

Vrijdag 21 oktober

Melkweg en Sugar Factory zetten twee dagen in op live-acts, met deze door Jessy Lanza aangevoerde avond als hoogtepunt. De Canadese bracht dit jaar een heel cool r&b-album uit voor liefhebbers van Junior Boys en Caribou. Livemuziek heeft de afgelopen jaren een prominente plek verworven binnen de dancescene en elektronische live-acts zijn steeds beter vertegenwoordigd op ADE. De avontuurlijke muziekliefhebber kan tijdens ADE Live verborgen parels ontdekken. Deelnemende artiesten zijn onder anderen; Rüfus, Suuns, Blanck Mass, Louis Mattrs, Cut_, Pitto live, ZES, Jessy Lanza, Salute, River Tiber, Vuurwerk, Sofie Winterson en Polynation.

Waar moet je zijn? Paradiso, Weteringschans 6-8 Amsterdam. 18.30-23 uur. Tickets à € 13,62 bestel je hier

Zaterdag 22 oktober

Naast het grote geweld zijn er ook kleine avonden voor fijnproevers. Eentje om naar uit te kijken is deze, met twee duistere synth-pioniers uit begin jaren tachtig. Het Australische industrial/cold wave duo Severed Heads is bijvoorbeeld de favoriete band aller tijden van dj Traxx. Kortom: een nacht lang duistere wave en elektronica. De avond wordt gepresenteerd door Amsterdams meest credible elektronische muziekradiostation Red Light Radio.

Waar moet je zijn? Oedipus Brouwerij, Gedempt Hamerkanaal 85, Amsterdam-Noord. 20-4 uur. Tickets à € 16 bestel je hier

 Zondag 23 oktober

Ben Klock weet hoe je moet feesten tot maandagochtend, ook op Amsterdam Dance Event. Hij neemt zijn trouwe sergeant Etapp Kyle mee, maar ook DJ Nobu. Dat is een speciale: die Japanner ziet er niet alleen cooler uit dan iedereen op heel ADE, hij kiest vaak ook nog eens heel bijzondere platen.

Waar moet je zijn? H7 Warehouse, Humberweg 7, Amsterdam. 15-5 uur. Tickets à € 22,50 bestel je hier